Sant Feliu rebrà de la UE 60.000 euros per fer extraescolars
El consistori aprofitarà una línia d’ajuts del pla de millora d’oportunitats educatives per beneficiar unes 150 famílies
L’àrea d’Educació de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols rebrà una subvenció de 60.000 euros per destinar-la a activitats extraescolars d’alumnes que ho necessitin dins del pla de millora d’oportunitats educatives (PMOE), a través del pla educatiu d’entorn municipal. El regidor d’Educació, Salvador Calabuig, explica que “aquest suport educatiu beneficiarà unes 150 famílies amb alumnes de totes les escoles de primària de Sant Feliu”, tant les públiques com la concertada del Cor de Maria-Sant Josep.
L’edil destaca que és “la primera vegada” que l’Ajuntament podrà destinar-hi una partida tan gran –fins ara n’hi destinaven de més modestes–, gràcies a l’accés a una primera tongada dels fons europeus que han redistribuït l’Estat i la Generalitat arran de la Covid-19. Calabuig diu que la iniciativa s’ha dut a terme “en col·laboració amb les direccions de les escoles, que han seleccionat els alumnes i les activitats a subvencionar”. En total, ja han preparat convenis amb deu entitats de la ciutat dedicades a l’esport, la cultura i el lleure.
D’aquesta manera, assenyala el regidor, “també s’ajuda un sector que ha patit una disminució de la seva activitat pels efectes de la pandèmia”, i a banda de les empreses d’extraescolars i lleure, també han arribat a acords amb l’Escola de Futbol Sant Feliu i el club de bàsquet, i hi inclouen activitats a l’escola de música municipal.
Control estricte
L’única mala notícia de la subvenció és que els requisits per rebre-la impliquen justificar detalladament el conjunt d’activitats i despeses fetes, una situació que sobrecarrega el personal de l’àrea i que farà necessària una contractació temporal per gestionar el pla. “Si hi hagués errades, perdríem recursos i s’haurien d’assumir amb diners de l’Ajuntament”, justifica Calabuig.
El gros del pla s’executarà abans de final de curs, ja que l’ajut té data límit de justificació abans del 31 d’agost. Per aquest fet, es plantegen estendre el calendari a l’àmbit familiar, amb tallers de suport educatiu i emocional a alumnes de primària i secundària a les aules, a la Casa Palet i als rentadors del Puig, i als mesos d’estiu, com ara “amb l’obertura de patis i un monitoratge que vagi més enllà de la mera vigilància”. Amb vista a la tardor, no descarten donar-hi continuïtat amb més recursos propis, en espera de noves convocatòries. I l’edil creu que cal apostar-hi per consolidar l’oferta d’extraescolars que afavoreixi la reivindicació d’implantar una jornada continuada lectiva en horari de matí.