Societat

Un llibre recull el malestar dels familiars

La germana del bomber Ramon Espinet publica ‘La veritat crema'

Dolors Espinet, germana de Ramon Espinet, un dels cinc bombers de la unitat GRAF Lleida que van morir en l'incendi d'Horta de Sant Joan, acaba de publicar La veritat crema (Pagès Editors). Dolors va començar a escriure fa sis mesos quan es va aixecar el secret de sumari però ho portava al cap des de poc després de l'enterrament del seu germà, quan va decidir que calia “un reconeixement al Ramon, a la seva bondat, que no caigués en l'oblit, i també perquè no torni a passar, perquè qui pot fer-ho posi les prevencions necessàries”.

El llibre, que prologa l'advocat que representa els familiars dels bombers, Pau Simarro, és una crònica en primera persona de com van viure els familiars aquests fets. S'hi reflecteix el dolor, la ràbia, la impotència dels familiars, i també una gran desconfiança cap als comandaments dels bombers i els responsables del Departament d'Interior. Una desconfiança que van sentir des del primer dia alertats, segons explica Espinet en el llibre, per veïns d'Horta de Sant Joan que criticaven l'actitud dels responsables de l'extinció, i que després va créixer per la falta d'explicacions que, segons ella, van rebre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia