Una ginebra del Baix Empordà promou el destil·loturisme
Una ginebra baix-empordanesa ha posat en marxa un negoci de destil·loturisme per tal de promocionar l’entorn de la comarca. L’objectiu d’aquesta marca de ginebra, Nut, és mostrar les “moltes possibilitats” que ofereix el territori amb relació als destil·lats, un tipus de beguda “poc coneguda”. En aquest sentit, un dels fundadors de Nut, Albert Prats, ha explicat a ACN que esperen que el projecte serveixi per mostrar les possibilitats que té aquest món a la demarcació de Girona i també per atraure turisme. “Estem al mig, entre el Montgrí i les Gavarres, indrets que ens ofereixen una quantitat d’herbes inimaginable”, assenyala. De moment, Nut ha obert unes noves instal·lacions a Vulpellac on preveu començar a produir rom, a més de ginebra. A més d’una explicació dels diferents productes que es necessiten per fer la ginebra o el rom, els visitants poden veure el procés de producció amb un alambí tradicional i un altre de professional, que permet incrementar la producció i que funciona amb biomassa. La ginebra Nut va néixer fa deu anys amb Joan Bofill i després l’han mantingut Albert Prats i David Urgell.