Administracions

Amposta

La urbanització d'Eucaliptus, encara pendent

El govern local preveu posar a licitació el projecte la tardor que ve

Les obres d'urbanització d'Eucaliptus no es posaran a licitació fins a la tardor. Així ho va dir l'alcalde d'Amposta, Manel Ferré, durant el ple d'ahir. El pressupost de l'obra, que s'ha de finançar en part amb contribucions especials, supera els 4 milions d'euros, cosa que representa gairebé la meitat del pressupost d'inversió de l'Ajuntament pel 2010. Ferré va justificar el retard per la necessitat d'arribar a un acord amb els propietaris afectats i buscar solucions perquè puguen assumir les contribucions especials en un moment de crisi econòmica. El retard de l'obra, que s'arrossega des del 2004, cosa que va obligar a refer el projecte el 2008, explica en bona part que amb data de 30 de juny del 2010 el consistori d'Amposta només haja executat un 17% del pressupost, un percentatge que seria del 80% si finalment es tiressen endavant les obres d'Eucaliptus. “És la tercera vegada que aquesta obra s'inclou en els pressupostos”, va remarcar el portaveu del PSC, Antoni Espanya.

En el ple també es va aprovar una moció conjunta d'ERC i CiU contra la sentència de l'Estatut; el PSC va presentar la seua però va ser refusada i es va criticar el canvi d'ubicació de la parada del bus interurbà, que es trasllada de la plaça de la Pau a l'avinguda Catalunya.

Batalla de l'Ebre

Un dels punts aprovats per unanimitat va ser la moció del grup municipal d'EA-ERC per senyalitzar els espais de la Batalla de l'Ebre a Amposta. “Per nosaltres, la recuperació de la memòria històrica és una fita important”, va manifestar la portaveu republicana, Marta Cid. Concretament, la moció d'ERC reclama la realització d'un estudi per establir aquests espais i demanar l'assessorament tècnic del Consorci Memorial de la Batalla de l'Ebre (Comebe). Entre els espais a recuperar figuren diversos nius de metralladora dins el nucli urbà i als voltants de la torre de la Carrova, al costat de la mina de Simó, el turó on hi havia el comandament de l'exèrcit franquista que va repel·lir l'ofensiva republicana del juliol del 1938. En aquest punt van morir més de 1.600 soldats, un punt que ja ha estat senyalitzat al marge esquerre del riu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.