Societat

Crida a la recuperació de les varietats de cultius valencianes

Una entitat reivindica amb un curs a Novelda les llavors tradicionals

Podríem dir que l'associació Llavors d'Ací practica una espècie de “nacionalisme de la botànica” amb la seua defensa de les varietats de cultius tradicionals del País Valencià que, per cert, es troben en ”greu perill d'extinció”, segons l'entitat.

Ara, l'associació ha organitzat dissabte a Novelda, junt amb la Societat Espanyola d'Agricultura Ecològica, el curs Llavors, varietats locals i agricultura ecològica.

La iniciativa va adreçada a llauradors i aficionats de l'agricultura i té com a propòsit difondre «la utilització de manera adequada de les llavors de varietats locals en sistemes de producció ecològics, on la seua utilització està especialment indicada», assenyalen des de l'associació.

L'elecció de Novelda no és gratuïta. La localitat acull un original projecte vinculat amb els horts municipals obert als veïns perquè es familiaritzen amb les varietats tradicionals.

Dissabte, hi haurà una jornada de portes obertes en què es degustaran productes locals i es procedirà a un intercanvi de llavors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.