Al litoral i tot l’Empordà, feina concentrada a l’estiu
Els rescats marítims amplien el radi d’acció dels Bombers durant la temporada de platja
Diumenge van fer una de les últimes actuacions, a Sant Feliu de Guíxols
Els mesos d’estiu concentren un nombre superior d’activitat i, en el cas de la Costa Brava, es dispara el volum de rescats marítims. No només pel que fa a embarcacions que tenen incidències, sinó també a banyistes que s’accidenten llançant-se a l’aigua des de roques, escalant penya-segats o a la via ferrada de Sant Feliu de Guíxols.
Aquest municipi, diumenge, va ser escenari d’una de les darreres actuacions del Grae, que va socórrer una noia ferida de gravetat a la tarda a la cala del Molí. La noia va haver ser rescatada pels Bombers, en una zona periurbana molt freqüentada per banyistes i embarcacions. Allà hi van trobar diverses persones que intentaven ajudar la ferida però que no s’atrevien a mobilitzar-la, per la qual cosa van haver d’estabilitzar-la i traslladar-la amb helicòpter fins a l’hospital Josep Trueta de Girona, en una jornada en què el cos va haver de completar 12 rescats més en el conjunt de Catalunya.
El caporal Marc Reixach admet que l’activitat a les comarques del litoral gironí es multiplica a l’estiu, i per bé que l’activitat s’havia mantingut relativament estable al Baix Empordà i la Selva, i a l’alça, tot i que sostinguda, a l’Alt Empordà –tot i que amb un pes notable de les intervencions marítimes–, les estadístiques a final d’agost podrien reflectir millor l’increment que es constata a la resta del país.
Per altres bandes, però, hi ha alguns senyals positius: per exemple, l’estampa de grups desorientats d’escortes en travesses d’alta muntanya, que havia estat causa de moltes alertes anys enrere, va a la baixa gràcies a la millora de la tecnologia. I és que els antics sistemes de posicionament per GPS, ara, amb les aplicacions dels telèfons mòbils, simplifiquen les coses.