Educació

Obres per posar al dia els centres escolars de Girona

Pintura, reformes d’espais i renovació de tancaments formen el gruix dels treballs

El manteniment d’una trentena d’edificis és competència municipal

Aprofitant els mesos sense classe l’Ajuntament de Girona ha emprès aquest estiu un conjunt d’obres de manteniment, pintura, renovació de tancaments i espais per posar al dia els edificis escolars.

Un dels espais on ja s’ha actuat és l’interior del col·legi Verd, a l’Eixample, que ha estat pintat i s’hi han reparat taques d’humitat. A aquesta actuació, d’uns 48.279 euros, s’hi preveu sumar una altra intervenció de 47.434 euros per renovar quinze finestres del centre. Les finestres actuals –majoritàriament de fusta– seran substituïdes per unes d’alumini amb l’objectiu de millorar l’acústica, la sensació tèrmica i la seguretat d’aquests espais. A l’escola bressol Cavall Fort, de la Font de la Pólvora, es reformarà un dels canviadors que dona servei a dues aules (34.524 euros). Altres treballs previstos consistiran a pintar els espais comuns de l’escola Eiximenis, al Mercadal, i millorar l’evacuació de les aigües pluvials de l’escola bressol El Tren i l’escola Àgora de Girona. També s’ha pintat la façana del carrer de la Maçana de l’escola Santa Eugènia i part de l’escola Annexa.

Les escoles públiques d’educació infantil i primària de la ciutat i les escoles bressol municipals de la ciutat sumen actualment un total de 30 edificis (21 escoles d’educació infantil i primària, dues d’educació especial i set escoles bressol municipals), i el manteniment d’aquests centres és competència municipal.

El vicealcalde, Quim Ayats, explica que les reparacions en curs i programades són un nou impuls del govern de Girona per fer front a les necessitats que tenen les escoles i millorar aquests entorns educatius. “Aquest esforç econòmic va destinat a donar resposta a reivindicacions històriques dels centres”, hi afegeix. En la mateixa línia el regidor d’Educació, Infància i Esports, Àdam Bertran, remarca que els treballs s’emmarquen en un pla de xoc que disposa d’una figura tècnica per avaluar l’estat de tots els edificis. “Es pretén establir un full de ruta per tenir els centres en situacions òptimes, saber any a any on cal actuar amb criteris pedagògics, organitzatius i climàtics, entre d’altres”, diu Bertran.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia