La UAB acollirà un punt de vacunació contra la Covid-19 sense cita prèvia
La iniciativa busca augmentar el percentatge de població universitària immunitzada
Hi podran accedir tots els majors de 12 anys que no hagin rebut cap dosi o estiguin pendents de rebre la segona
La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) allotjarà a partir de dimecres un punt de vacunació contra la Covid-19 sense cita prèvia. La iniciativa té com a objectiu augmentar el percentatge de la població universitària vacunada, però el punt també estarà obert a la població que visqui a la zona.
Coincidint amb l’inici del curs universitari, el pròxim 8 de setembre, el departament de Salut obrirà un punt de vacunació al centre neuràlgic del campus de Bellaterra de la UAB, en una sala annexa al cinema de la Plaça Cívica. L’horari d’atenció serà de 13.00 a 19.00 hores de dilluns a dijous i de 09.00 a 13.00 hores els divendres.
Hi podran accedir sense haver de demanar cita totes aquelles persones majors de 12 anys que no hagin rebut cap vacuna, o bé que estiguin pendents d’una segona dosi, sempre que hagin passat tres setmanes des de l’administració de la primera. Les persones no vacunades que hagin passat la Covid-19 podran rebre una dosi de la vacuna a partir dels dos mesos des del final dels símptomes de la malaltia. Les persones interessades a vacunar-se hauran de portar algun document que les identifiqui (DNI, NIE o passaport). En aquest punt de vacunació s’administrarà el sèrum desenvolupat per Pfizer i BioNTech, segons la UAB.
La UAB col·labora així amb la campanya de vacunació del departament de Salut de la Generalitat amb l’objectiu d’assolir el major grau d’immunització possible de tota la ciutadania, amb especial èmfasi en les persones que formen part de la comunitat universitària. En aquest sentit, la universitat fa una crida a tot l’alumnat, i per extensió a tota la comunitat del seu entorn, a iniciar o completar la pauta de vacunació per tal de “maximitzar les mesures de seguretat col·lectives i personals” i per poder “recuper la màxima presencialitat possible en l’activitat universitària”.