Societat

Descarreguen xàfecs torrencials a les comarques gironines

A Vilobí d’Onyar (Selva) han caigut 48 l/m2 en 30 minuts i a Sant Joan de les Abadesses (Ripollès), 26,7 l/m2

Hi ha un avís de perill per temps violent al Gironès, Pla de l’Estany i l’Empordà

Les nuvolades que han crescut aquest divendres a la tarda al quadrant nord-est han deixat precipitacions intenses a les comarques de la Selva, la Garrotxa i el Ripollès.

Segons ha informat el Servei Meteorològic de Catalunya, l’estació de Vilobí d’Onyar (Selva) ha registrat una intensitat de fins 48 litres per metre quadrat (l/m2) en 30 minuts i a Sant Joan de les Abadesses (Ripollès) s’han acumulat 26,7 l/m2 en mitja hora.

Es preveu que, a més de Selva i la Garrotxa,  els forts ruixats afectin en les properes hores el Pla de l’Estany, Osona, Gironès i Baix Empordà, amb intensitats que poden superar els 40 l/m2.

De fet, a Girona ja es registren inundacions en els punts habituals, com ara la carretera de Barcelona.

El Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) ha emès un avís de perill per temps violent per a les properes hores a les comarques del Gironès, Pla de l’Estany, Baix Empordà i Alt Empordà, on les precipitacions poden anar localment acompanyades de calamarsa amb pedres de més de 2 cm, ratxes de vent superiors a 90 km/h, esclafits i/o tornados.

Protecció Civil ha activat la fase d’alerta del pla Inuncat i demana precaució en la mobilitat i les activitats a l’aire lliure.

L’agència d’emergències alerta que als rius i rieres de la Selva es pot produir   un augment sobtat dels cabals per les fortes pluges. És per això que recomana no creuar guals i allunyar-se de les zones inundables dels cursos de la Tordera, el Ter i les rieres de Tossa i Lloret.

El telèfon d’emergències 112 ha rebut fins a les nou de la nit 103 trucades per 74 incidències relacionades amb les pluges, la majoria d’aquestes amb origen al Gironès (43) i el Baix Empordà (30). Girona ha estat el municipi des d’on s’han més trucades (24).

Fins a dos quarts de vuit de la tarda els Bombers han atès 56 avisos relacionats amb l’episodi de pluges a la Regió d’Emergències de Girona. La majoria han estat per inundacions de baixos i arbres i branques caigudes. També han assistit algunes persones que han quedat atrapades als seus vehicles per l’aigua.

Les fortes pluges obliguen a tancar el CAP Alfons Moré de Salt i derivar les urgències al Jordi Nadal

ACN

El Centre d’Atenció Primària (CAP) Alfons Moré de Salt (Gironès) ha hagut de tancar aquest divendres per l’aigua que ha entrat a les seves instal·lacions, arran de les fortes pluges que han caigut a la zona. Això ha obligat a l’Institut Català de la Salut (ICS) a derivar les visites a Urgències al CAP Jordi Nadal, de la mateixa població, fins que es pugui resoldre la situació i s’hagi netejat l’interior de les instal·lacions.

Els Bombers hi han enviat dues dotacions per treure l’aigua acumulada al recinte. El CAP ha estat evacuat abans de l’arribada del cos d’emergències i cap persona ha resultat ferida.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Bové evita el cessament i manté la presidència de la DO Terra Alta

GANDESA
societat

Colau confirma que marxa i anuncia que els comuns faran oposició

barcelona

Acusats pel cas del parc Central de Tarragona del 1994 demanen el primer dia del judici que s’anul·li

TARRAGONA
societat

Acusacions de frau i d’estafa contra l’organització de la Copa Amèrica

Barcelona

Mor atropellada pel tren una menor en un pas a nivell

MONTCADA i REIXAC
Societat

Mor Joan Carles Grau, director tècnic de Mútua Elèctrica de Sant Julià de Lòria

Nova app per apropar la informació municipal als ciutadans

SANTA CRISTINA D’ARO

Bicicletes elèctriques al port per al desplaçament dels treballadors

TARRAGONA

Enllestida la reforma de la passera de l’estació dels FGC a Les Fonts

TERRASSA