Societat

PIMEC demana la reobertura de l’oci nocturn

“Es pot estar un minut sense respirar, però ningú aguanta deu minuts”, avisa Antoni Cañete

El president de la patronal afirma que hi ha les eines per “garantir la seguretat” als locals

El president de PIMEC, Antoni Cañete, ha demanat aquest divendres la reobertura de l’oci nocturn i ha subratllat que el sector disposa d’eines per fer possible un retorn regulat i segur.

Durant la visita als empresaris del sector que des de dimecres es concentren a la plaça Sant Jaume de Barcelona per mostrar el rebuig al tancament dels locals d’oci nocturn, Cañete ha posat l’èmfasi en les dificultats que travessa aquest col·lectiu empresarial amb un exemple gràfic: “Es pot estar un minut sense respirar, potser un minut i mig, però ningú pot aguantar deu minuts”.

El màxim responsable de la patronal de la petita i mitjana empresa catalana ha defensat que “ara per ara tenim les eines necessàries per garantir la seguretat en aquest tipus de locals”  i ha recordat que en altres comunitats autònomes o països de l’entorn s’han posat en pràctica “amb èxit”. És per això que considera “inexplicable” la situació actual i ha alertat què és “impossible” que després de 18 mesos “puguin subsistir les empreses i preservar-se els llocs de treball”.

El president de PIMEC ha mostrat el seu suport als representants d’un sector, que recorda la patronal, és l’únic que manté un tancament total des de fa 18 mesos. Aquest fet, afegeix provoca la “inviabilitat” dels negocis i “posa en risc la supervivència” de les empreses i de 37.000 llocs de treball.

A més, ha alertat que sense l’obertura de l’oci nocturn regulat, s’aboca la ciutadania a altres formes d’entreteniment “incontrolat i amb menys garanties”, com ara els botellots.




Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia