OPINIÓ
En record de l'Emili Caula i Quintanas
Ens ha deixat l'Emili Caula Quintanas, un empresari gironí que va desenvolupar la seva activitat professional en els rams de la carn i la construcció, però que també va saber dedicar una part del seu temps a les tasques socials.
En la Cambra hi va participar activament durant 8 anys. Va ser elegit per representar les empreses del grup de l'alimentació l'any 1976. En aquella època va exercir el càrrec de comptador i en la legislatura següent, fins al novembre de 1982, va representar el sector de la construcció com a membre del ple adscrit a la comissió d'ordenació del territori.
De la seva col·laboració amb la Cambra cal destacar-ne la seva decidida aportació al dictamen de la corporació sobre l'estació d'aforament de l'aigua del Ter al seu pas per Girona, dictamen que va servir de base per a la correcta ubicació de l'estació per garantir els tres metres cúbics per segon de cabal exclusiu del riu establerts per llei, evitant que es comptabilitzessin el conjunt de les aigües dels seus afluents: Llémena, Güell, Marroc i Onyar.
També va participar activament en la proposta de solucions alternatives per a la preservació de les avingudes de l'Onyar que en aquells anys es projectava, amb diverses preses de capçalera i una de laminació a Fornells de la Selva, i en la creació del Laboratori de Productes Carnis (Laprocar) per al control de la qualitat dels productes de la creixent indústria càrnia gironina, especialment de la destinada a l'exportació.
Mai va perdre del tot el contacte amb la Cambra, de la qual el seu fill Joaquim M. és ara el vicepresident.
Gràcies, Emili, per haver dedicat a la Cambra de forma desinteressada una part del teu temps i per haver sabut tirar endavant una empresa, font de treball i suport econòmic del personal que hi treballa i digna representant del sector agroalimentari aquí i en els mercats de fora del país.
(*) President de la Cambra de Comerç de Girona