Societat

pròxim orient

Mateix virus, sort desigual

Les societats de l’Orient Mitjà viuen onades de contagi de coronavirus amb una sort desigual. A Israel, on el govern va comprar les vacunes a un preu més alt per ser els primers, el 17% de la població que no s’ha vacunat representa el 60% de les morts. “La malaltia la pateixen fonamentalment els que no estan vacunats, i són els que fan augmentar la pressió als hospitals”, explica Nachman Ash, responsable de la Covid-19 al Ministeri de Sanitat. Educació forçarà els professors a estar vacunats o bé a presentar un test amb resultat negatiu. Els que no cooperin no podran treballar ni se’ls pagarà el sou. El primer ministre, Naftali Bennett, ha assegurat que les escoles continuaran obertes per evitar “una generació de zombis”. Atès el declivi que presenta l’eficàcia de la segona vacuna de Pfizer al cap de sis mesos, el govern informa que els israelians hauran de rebre una tercera injecció per tenir possessió del passaport Covid.

Als territoris palestins, els que han rebut la primera vacuna són lluny de representar el 25%. Tawfic Hassaba, del Ministeri de Sanitat sirià del règim de Baixar al-Assad, afirma que les places d’UCI a Damasc estan al 100% d’ocupació. La transmissió bat rècords des de l’inici de la pandèmia a Latakia, Alep i Hama, tot i que els casos són ara menys mortífers.

L’Iran abraça l’esperança. Deixa enrere la cinquena onada i les vacunes arriben en grans quantitats després de la frustració ciutadana per la inexistència d’un procés de vacunació complet com el d’altres països. L’Iran havia rebut 30 milions de vacunes durant els darrers sis mesos i ara en rebrà 60 milions en els pròxims trenta dies. En dues setmanes, el país ha passat de 43 dosis repartides per cada 100 persones a les 61 dosis. Les escoles van obrir dissabte, però de moment fan classe virtual. Al Golf, Kuwait gaudeix de les millors dades de recuperació de la Covid, amb un 99,2%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia