Medi ambient

Recer per a peixos alevins al Club Nàutic de Sant Feliu

L’entitat serà la primera a l’Estat espanyol que incorporarà quinze hàbitats artificials (‘biohuts’) sota els pantalans per donar refugi a cries i protegir-les dels depredadors

Els instal·laran aquest novembre

El Club Nàutic Sant Feliu (CNSFG) convertirà el port guixolenc en el primer de l’Estat espanyol a incorporar sota els seus pantalans quinze hàbitats artificials –coneguts en anglès com a biohuts– per donar refugi a peixos alevins i protegir-los dels depredadors fins que augmentin de talla.

L’anunci es va fer a l’estand de la Generalitat al Saló Nàutic de Barcelona conjuntament amb Ecocean, una entitat que vetlla per la restauració ecològica i el suport a les funcions dels ecosistemes. Han escollit el club ganxó per les aigües especialment netes del port, els pantalans flotants i la fondària superior a vuit metres a la dàrsena.

Actualment, Ecocean té més de 4.000 biohuts instal·lats en països com ara França i Dinamarca. Gilles Lecaillon, CEO d’Ecocean, assegura que els estudis que s’hi han fet avalen clarament l’èxit del sistema. “Per a nosaltres és una gran satisfacció portar el projecte a Espanya i a Catalunya a través d’un port com el del Club Nàutic Sant Feliu de Guíxols.” Les espècies de peixos alevins sovint busquen la costa per protegir-se dels depredadors. En aquest escenari, els ports esdevenen elements clau per al seu refugi i per incrementar les seves possibilitats de supervivència. És en aquest context que neix Biohut, un projecte que des de l’hàbitat artificial adaptat als ports pretén proveir de funcions clau els hàbitats de cria: refugi i recurs alimentari.

La instal·lació, aviat

La instal·lació dels quinze punts de recer al Club Nàutic Sant Feliu es farà al novembre, i un equip de submarinistes i biòlegs locals n’estudiaran l’evolució. A partir del primer any de vida dels biohuts, també s’organitzaran jornades d’aprenentatge amb els alumnes de les escoles per connectar el port i la ciutat i sensibilitzar-los sobre la vida marina que hi ha al port.

Maribel Vela, gerent del CNSFG, afirma que “el club sempre aposta per accions que permetin millorar la qualitat ambiental”. I amb el projecte tenen un triple objectiu: regenerar la vida marina al port, fer un estudi científic de la seva evolució i conscienciar els infants de la comarca en el projecte sobre el medi ambient marí.

LA XIFRA

15
punts de recer
per a peixos alevins –coneguts com a ‘biohuts’– instal·larà el CNSFG aquest novembre sota els seus pantalans.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.