Salut

L’Associació d’Infermeria crida persones vulnerables i sanitaris a vacunar-se de la grip

L’Associació d’Infermeria Familiar i Comunitària alerta que enguany pot haver-hi més casos i més greus

L’Associació d’Infermeria Familiar i Comunitària de Catalunya (AIFiCC) fa una crida a les persones vulnerables i els sanitaris a vacunar-se de la grip. Alerten que enguany la grip pot ser més nombrosa i fins i tot presentar casos més greus, ja que la poca incidència de la grip l’any passat ha fet disminuir la immunitat col·lectiva. A més, recorden que posar-se la vacuna de la grip s’associa a una menor gravetat i mortalitat per covid. Per tot plegat, fan una crida a la població que s’ha de vacunar de la grip -principalment majors de 60 i col·lectius vulnerables i essencials- a vacunar-se. A més, també insten les persones cridades a posar-se la dosi de reforç de la covid a posar-se també aquest vaccí.

La infermera Pepi Estany, coordinadora del grup de vacunes de l’AIFiCC, explica que aquesta campanya de vacunació serà diferent perquè precisament s’hauran de coadministrar les dues vacunes i per tant tenir en compte factors com la vacuna de la covid que cal administrar a cada usuari.

A banda, des de l’AIFiCC aclareixen que administrar alhora dues vacunes no suposa cap perill i recorden, per exemple, que els nadons poden arribar a rebre fins a set vacunes en una mateixa visita. A més a més, asseguren que la coadministració de la vacuna de la grip i de la covid no produeix més efectes secundaris, ni és perillós per la salut de la persona.

“La coadministració ajudarà a aconseguir millors cobertures i una més alta immunitat col·lectiva””, conclou Pepi Estany. Davant el context d’aquesta tardor i hivern, enguany s’ha incrementat en 120.000 les vacunes de la grip, que arribaran a les 1.570.000 dosis.

Vacunació entre els professionals sanitaris

Les infermeres subratllen que cal que els sanitaris també es vacunin de la grip. “Com a professionals sanitaris tenim la obligació ètica de vacunar-nos, per protegir als nostres usuaris, per protegir-nos i no haver de causar baixa en el nostre lloc de treball i per protegir a les nostres famílies”, diu la coordinadora del grup de vacunes de l’AIFiCC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia