Societat
La Penyora ‘serà’ una pizzeria
El local del Barri Vell de Girona obrirà una nova etapa al gener
Els dos socis prioritzaran la qualitat de la massa mare i els productes locals a Bartali Pizza & Co
“Ells ens ho van dir: per què no obriu com La Penyora?” Ells són Lluís Llamas i Consol Ribas, les ànimes de l’antic restaurant del carrer Nou del Teatre de Girona durant quatre dècades i que va tancar el febrer del 2020. I qui ho explica és Jacob Vilà, un dels promotors del nou establiment, que prendrà el relleu a La Penyora, la pizzeria Bartali Pizza & Co, a partir del gener.
Llamas i Ribas, impulsors dels festivals Pepe Sales i El Patio, van tancar l’etapa gastronòmica i continuen actius a través de l’entitat La Penyora Cultura. Vilà entén que aquell projecte era “molt personal” i que voler seguir aquell camí seria fer-ne “una imitació”. Vilà és, juntament amb Lautaro Angelini, un dels dos socis del nou restaurant. Expliquen que hi han fet una inversió d’uns 300.000 euros. Per Vilà, serà una peça més en la renovació al Barri Vell, amb l’obertura de dos locals de cuina japonesa, l’un a prop de la Mercè i l’altre a la plaça del Vi.
Bartali Pizza & Co, amb espai per a 50 comensals, oferirà “un producte de molta qualitat”, amb cura a la massa mare, articles de km 0 i vins naturals. Angelini ja té una botiga de queviures a la pujada de Sant Feliu. Vilà, cuiner i que havia estat vinculat al Grup Sagardi com a assessor gastronòmic, diu que han escollit el nom d’un antic ciclista per la força del cicloturisme a Girona, lloc de residència de corredors professionals, i pels valors del mateix Bartali.
Gino Bartali (1914-2000) va ser una estrella a Itàlia. Va guanyar, entre altres proves, tres Giros i dos Tours de França. Va ser, a més, un combatent discret del nazisme perquè a través del quadre de la seva bicicleta i, mentre recorria quilòmetres entrenant-se, va ajudar molts jueus a salvar la vida, cosa que no va fer pública mentre va viure.