Serveis

mobilitat

Expedienten el Bicing per una altra incidència

El servei va tenir ahir diverses aturades per errors en el sistema informàtic

El Bicing continua acumulant avaries en el seu currículum. Ahir al matí el servei es va haver d'aturar almenys tres vegades per incidències que van afectar el sistema informàtic. Per aquest motiu l'Ajuntament de Barcelona, a través de la societat Barcelona Serveis Municipals (BSM), ha obert un expedient informatiu a l'empresa que gestiona el Bicing –Clear Channel– per conèixer les causes d'aquesta nova avaria, així com el seu abast. Fonts municipals han manifestat que en funció del que digui aquest dictamen es podria fins i tot arribar a aplicar sancions.

A través d'un escarit comunicat, BSM va explicar que les eventualitats d'ahir es va produir durant les tasques de manteniment periòdiques a què se sotmet el programa informàtic, però sense aclarir en cap moment que és el que va fallar. Sobre el que no hi ha dubtes, però, és en les conseqüències: de les 8.13 a les 8,43 hores, i de 9.15 a 9.30 i de 12.00 a 12.25 hores el servei va estar inactiu. Aquesta incidència, a més, es va produir tot just l'endemà que s'hagués d'ajornar l'entrada en servei del nou programari del Bicing, ja que després de més de 16 hores de proves es va constatar que els abonats s'havien d'esperar més temps del compte per poder retirar una bicicleta. Amb vista d'això d'això l'actualització de l'aplicació ha quedat ajornada, sense que hagi transcendit quan s'activarà. Aquest cúmul de despropòsits ja han provocat crítiques de l'oposició municipal, que ha recordat els maldecaps que ha donat el servei des de la seva implantació. Sobre això, el president del grup municipal del PP, Alberto Fernández Díaz, ha recordat que el Bicing “té un cost anual de prop de 20 milions d'euros que no només es paga amb els abonaments dels usuaris, sinó amb una aportació municipal que ascendeix a 15,5 milions d'euros”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.