Societat

Clam a favor dels drets de la infància

Les entitats aprofiten el Dia Mundial de la Infància per exigir mesures efectives

Alerten que calen més recursos

“Ens omplim de paraules i bones intencions però s’ha de passar a l’acció i fer-ho efectiu.” Són les paraules d’Elisenda Xifré, presidenta de la Fedaia, la federació que agrupa el centenar d’entitats que treballen amb la infància, l’adolescència, la joventut i les famílies més vulnerables, que alerten que a Catalunya encara hi ha infants que no tenen tots els drets garantits, cosa que incompleix la Convenció dels Drets de l’Infant del 1989.

La federació alerta que calen més recursos i polítiques decidides per frenar una taxa de pobresa infantil d’un 30%. “Invertir en la infància vol dir en un futur tenir una societat més cohesionada”, defensa Xifré reclamant més programes específics per a infants i joves. Durant tota la setmana les entitats realitzaran accions de sensibilització coincidint ahir amb el Dia Mundial de la Infància.

La Fundació Pere Tarrés ha fet arribar al govern i als partits polítics un decàleg de propostes per posar la infància en primer pla de les prioritats polítiques. Càritas, que el 2020 va duplicar l’atenció a famílies amb infants a càrrec, va fer una trobada divendres a la Sagrada Família per reivindicar “el dret de tots els infants i les seves famílies a ser feliços.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.