Camí de Sant Gregori pel pa i la xocolata
Tallers i activitats en la represa de la fira, que aplega molts visitants
La 14a edició de la Fira del Pa i la Xocolata de Sant Gregori va recuperar, ahir, l’empenta, després de la interrupció del 2020 provocada per la pandèmia. Centenars de persones van passar pel centre de la mostra, a la plaça Rafael Masó i al pavelló.
“Estem molt contents”, afirmava, ahir al migdia, l’alcalde del poble, Quim Roca (Junts). No deixaven d’entrar i sortir gent per accedir al rovell de l’ou de la fira. Al pavelló, hi havia cues per fer tallers de fer pa –a càrrec de l’Espai Jove Cal Bolet i l’Associació de Celíacs de Catalunya–, de decorar magdalenes, de titelles de xocolata, d’emoticones de xocolata i de farines de colors, entre d’altres. Calia tenir el tiquet per accedir al pavelló, on gairebé tothom anava amb mascareta.
Al recinte interior també es va fer lliçons de cuina de com combinar la xocolata i tastets de còctels i entrepans saludables, entre altres activitats. Hi va haver xocolatada al matí i a la tarda, incloent-hi la possibilitat de degustar-ne sense lactosa. L’Associació de Comerciants i Empresaris de Sant Gregori-.Vall de Llémena va oferir servei de begudes i entrepans a la pista coberta. “Hem volgut centrar la fira en la xocolata i el pa, sobretot. Altres anys hi havia hagut altres activitats”, explicava Roca, a prop de la plaça Rafael Masó, plena de visitants.