Societat

Més violència digital cap a les dones que violència sexual

La ciberviolència ja representa un 4,1% dels assetjaments

Una guia dels Mossos ajuda a identificar-la

La violència digital cap a les dones a través d’internet i les xarxes socials, una nova tipologia reconeguda a la nova llei aprovada el desembre de l’any passat, ja representa un 4,1% de les agressions masclistes, per sobre de les violències sexuals, que són d’un 3,5%. Així es desprèn del balanç d’actuacions que han fet públic els Mossos d’Esquadra amb motiu, avui, del Dia Mundial contra les Violències de Gènere, en què subratllen que ja existeix una guia perquè les dones puguin detectar aquestes pràctiques i denunciar-les.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes, Laia Rosich, recorda un estudi d’Amnistia Internacional que diu que un 73% de les dones ha estat víctimes d’algun tipus d’abús a les xarxes i que un 41% han sentit que perillava la seva integritat. “Com que no tenen cos es minimitza, costa identificar-les i també protegir-se, però realment fan molt mal”, afirma Rosich, que avança que des del govern “es generaran eines per lluitar contra aquestes violències digitals”. Rosich parla d’una “estratègia nacional de prevenció que incorpori els diferents actors”.

Ja no es tracta de fer tallers puntuals a les escoles, diu Rosich. Es tracta d’ampliar la mirada, d’entendre que “el masclisme és un problema estructural, que és produeix en el marc del patriarcat i que ens afecta a tots, també als homes”.

Per lluitar contra tot tipus de violència, Rosich destaca la necessitat de “treballar al voltant de masculinitats àmplies i diverses. No per acusar els homes, sinó per fer-los més lliures”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.