Urbanisme

Comença el primer enderroc dels cinc previstos a Calonge

Al juliol es va començar a enrunar l'Armonia Resort

Les altres demolicions afecten l'Anna I, el ‘queixal' del passeig, els Llevantí de Mar i vuit habitatges

L'Ajuntament de Calonge va iniciar el 19 de juliol passat l'enderroc de l'edifici il·legal de l'Armonia Resort, a la zona del Collet, en compliment d'una sentència judicial del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que anul·la la llicència municipal donada el 2001 perquè el solar no tenia sortida a cap vial. Amb el nou pla general, l'edifici (48 apartaments tutelats) es podrà tornar fer al mateix lloc.

Però el consistori té sobre la taula quatre sentències més d'enderrocs. La més antiga es refereix a la demolició de l'edifici Anna I, al passeig Marítim de Sant Antoni, que es va fer el 1996 amb una resolució del conseller de Política Territorial, Artur Mas. El tribunal l'anul·la, com l'estudi de detall i la llicència d'obres, perquè creu que l'actuació hauria d'haver afectat tota l'illa, on també hi ha un hotel i un hostal.

L'edifici conegut com el queixal es troba al mateix passeig. En aquest cas, el tribunal ordena l'enderroc dels quatre pisos que es van fer de més. L'Ajuntament va permetre l'obra per tal que l'estructura d'aquest bloc s'igualés a la dels edificis del costat. El jutjat justifica la demolició pel fet que no es va utilitzar l'instrument de planejament urbanístic adequat per fer el canvi de volum edificable.

Una altra mala tramitació és la que afecta els dos blocs de 14 pisos de Llevantí de Mar, a Torre Valentina. El tribunal justifica la sentència pel fet que la intervenció no es va tramitar d'acord amb el pla general. El volum edificable havia d'anar davant l'església de Sant Antoni, però el consistori va decidir traslladar-lo a una finca municipal, que era un aparcament, de Torre Valentina. El jutjat declara nuls tots els tràmits.

El darrer cas d'enderroc afecta vuit cases de la zona Font Romà de Treumal de Calonge, amb llicència del 2003. El jutjat anul·la la llicència perquè l'edificabilitat de la zona estava gairebé esgotada des que el 1987 s'hi van construir deu cases.

“Aquest és el resultat d'una mala praxi urbanística del mandat de Roselló, que podria costar molt cara a Calonge i Sant Antoni”, va recordar l'alcalde, Jordi Soler. L'exalcalde Josep Roselló afirma, però, que no va donar “mai un permís sense tenir abans un informe urbanístic d'uns arquitectes”.

LA XIFRA

8
milions d'euros
és el que reclama el propietari d'Armonia Resort a l'Ajuntament per danys i perjudicis.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.