Societat

El sector carni i ramader es planta contra el tractament “criminalitzador” que creu que rep

Les entitats reclamen una assignatura sobre alimentació a les escoles i una estratègia per contrarestar ’fake news’

El sector carni i ramader s’ha plantat contra el tractament que fan “alguns mitjans de comunicació”, “organitzacions animalistes, empreses i organismes públics” de la producció càrnia. En un comunicat conjunt, 13 associacions reclamen que es desmenteixin “les fake news sobre la ramaderia i la producció i el consum de carn, que danyen la imatge dels productors”. A més, demanen que s’impulsi una assignatura sobre alimentació a les escoles i s’elabori una estratègia de comunicació per “contrarestar la imatge negativa que projecten alguns mitjans de comunicació i les xarxes socials que publiquen continguts esbiaixats i poc rigorosos, criminalitzant els productors de carn”.

Les associacions van enviar el comunicat a la consellera d’Acció Climàtica, Teresa Jordà, que es va reunir amb ells i va donar suport al manifest, expliquen.

En la trobada, Jordà va anunciar que havia iniciat converses amb Salut i Ensenyament per impulsar una assignatura sobre alimentació i producció agroalimentària, com proposaven els signants.

Segons relaten, el Departament està elaborant un informe conjuntament amb l’IRTA “per oferir dades reals i contrastades” sobre les emissions de gasos d’efecte hivernacle relacionats amb l’activitat agrària.

Les entitats reiteren la intenció d’elaborar una estratègia de comunicació, comptant amb el suport de líders d’opinió del món científic i de l’alimentació. També plantegen la creació d’un programa de televisió setmanal sobre el sector agroalimentari, on podrien, entre altres, fer ressò dels avenços de la ramaderia, que “realitza grans esforços per ser cada dia més eficaç i sostenible”, assenyalen.

Signen el manifest l’Associació Catalana de Fabricants d’Aliments Compostos (Asfac), Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (Jarc), l’Associació Empresarial Càrnia (Anafric), Unió de Pagesos, la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, la Federació Empresarial de Carns i Indústries Càrnies (Fecic), la Federació Catalana de Carnissers i Cansaladers – Xarcuters, l’Associació d’Empresaris d’Escorxadors i Comerç d’Aviram, Conills, Ous i Caça de Catalunya (Assocat), la Federació Avícola Catalana (FAC), l’Associació Catalana de Productors de Porcí (Porcat), Federació de Gremis de Detallistes de Productes Alimentaris (Fegram), sociació Catalana de Criadors de Boví de Carn (Asoprovac), i l’Associació Nacional de Productors de Bestiar Porcí (Anprogapor).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

La 080 Barcelona Fashion tornarà al recinte de Sant Pau del 14 al 17 d’octubre

Barcelona
SALT

La plaça Llibertat culmina una nova edició del projecte artístic i comunitari de ‘Segona residència’

SAL / GIRONA

Roses treballa a través del Pla Educatiu d’Entorn el benestar entre infants i joves

ROSES

Comencen les obres de rehabilitació de la residència de gent gran

SANT HILARI SACALM
El factor humà

L’altra roja

Ciència

El VHIO avança cap a una teràpia dirigida per a un tumor rar

Barcelona
Salut

Una visió integral per tractar els TCA en adults de tot el país

Martorell
Societat

Mor Joan Camps Florit, flabioler de les festes de Sant Joan de Ciutadella

El Terracotta Museu presenta ‘Contingent’ del ceramista Lluís Xifra

LA BISBAL D’EMPORDÀ