Salut

La Comissió de Salut Pública acorda que els contactes estrets no hauran de fer quarantena si estan vacunats

Sí que se’ls recomanarà que redueixin les seves activitats a les “essencials” i limitin les interaccions socials

La decisió dels tècnics del ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes contradiu la que va adoptar el govern de la Generalitat

La Comissió de Salut Pública ha acordat aquest dimarts que els contactes estrets amb un positiu de Covid-19 no hauran de fer quarantena si estan completament vacunats, si bé hauran de reduir les seves activitats i interaccions socials.

Segons han informat fonts del ministeri de Sanitat, els tècnics del ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes han revisat aquesta tarda les recomanacions de quarantena i han decidit “per majoria” que les persones que han completat la pauta de vacunació no hauran de confinar-se 10 dies a casa, encara que siguin contactes estrets d’un cas positiu.

Fins ara els contactes d’un contagiat amb les variants òmicron, beta o gamma havien de fer quarantena a casa, però a la pràctica la confirmació del tipus de variant no estava disponible per a la majoria dels contagiats.

Tot i quedar exclosos de fer quarantena, als vacunats amb pauta completa que hagin estat en contacte amb un cas confirmat sí que se’ls farà la recomanació de limitar les seves activitats a les “essencials” i que “redueixin tot el possible les seves interaccions socials” durant els 10 dies posteriors a l’últim contacte amb un infectat. També hauran de seguir “escrupolosament” les mesures de prevenció, com l’ús de mascaretes, i estar amatents a la possible aparició de símptomes compatibles amb la malaltia.

La decisió contradiu la que va adoptar el govern la Generalitat a finals de la setmana passada, segons la qual els vacunats amb pauta completa també han de quedar-se a casa. L’acord es pren, a més, hores abans de la cimera de presidents autonòmics que demà preveu encapçalar el cap de l’executiu espanyol, Pedro Sánchez, per analitzar l’estat de la pandèmia.

D’altra banda, la Comissió de Salut Pública ha insistit en la importància d’accelerar la vacunació tant de les persones de més de 12 anys no vacunades como de las dosis de reforç als grups per als quals ja s’ha autoritzat el recordatori, en particular els col·lectius més vulnerables, i també la dels infants de 5 a 11 anys, que es va obrir la setmana passada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia