Administracions

Santa Coloma posa mig milió per a la nova piscina coberta

Ho preveu el pressupost per a l’any 2022, aprovat amb els vots dels grups d’ERC-AM, JxCat i IdS

Els regidors del grup del PSC es van abstenir i els de la CUP van votar-hi en contra

El ple de l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners va aprovar aquesta setmana passada el pressupost per a l’any 2022 amb els vots a favor dels regidors d’ERC-AM, JxCat-Junts, Independents-IdSelva. Hi van votar en contra els regidors de la CUP i van abstenir-se els dos edils del grup del PSC. El pressupost per a l’exercici econòmic 2022 s’eleva a 16.096.621 euros, una xifra molt similar a les previsions de l’exercici que ara es tanca. L’augment, de fet, és de 276.000 euros. D’entre les inversions previstes en destaquen dues. Una de 500.000 euros que servirà per iniciar la construcció de la nova piscina coberta municipal a la zona dels Saioners i l’altra de 300.000 euros, una partida que servirà per a l’arranjament de vies públiques. Respecte a la piscina municipal nova, en l’anterior ple ja s’havia acordat l’aprovació inicial del projecte d’obres i la voluntat de l’actual govern és que l’estiu del 2023 pugui inaugurar-se i, al mateix moment, tancar l’actual piscina de la Nòria, que ha quedat obsoleta. El pressupost del projecte és d’1.774.102 euros i inclou la construcció de dues piscines d’aigua salada –una de gran i una de petita– seguint uns criteris alts de sostenibilitat.

Més inversions

L’altra inversió gran és l’arranjament de les vies publiques, seguida de la reforma de dues canonades d’impulsió d’aigua a Santa Coloma Residencial (115.000 euros) i la dotació per instal·lar àrees tancades d’aportació dels residus (87.000 euros) on no es pugui implementar el nou sistema de recollida selectiva porta a porta, previst per a partir de l’octubre del 2022. Es vol individualitzar la recollida de la brossa i les persones usuàries s’identificaran per accedir a aquesta àrea. Dins d’aquest pressupost es mantindran també les inversions amb la instal·lació de plaques fotovoltaiques per a autoconsum per als edificis municipals (48.500 euros) i altres obres amb una menor magnitud.

LA XIFRA

300.000
euros. Aquesta és la segona inversió més gran. La partida està destinada a l’arranjament de vies publiques.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.