societat
Relleu al càmping d'Osor després de 3 anys polèmics
El complex municipal de bar, piscines i càmping s'havia convertit en un prostíbul encobert, segons els veïns
El llogater va ser desnonat i l'empresa Cor de les Guilleries se'n fa càrrec
L'empresa Cor de les Guilleries es farà càrrec de l'explotació del càmping El Maroi, a Osor, de la zona formada per la piscina, la zona verda i el restaurant, que són propietat municipal. La zona del càmping és propietat d'un veí. L'Ajuntament va fer la concessió definitiva del lloguer de gestió i explotació d'aquest complex, que en els últims anys s'havia degradat molt a causa d'un conflicte amb els antics llogaters. L'empresa nova ja ha començat les obres de reforma de les instal·lacions, que es preveu que s'acabin aquest any.
El llogater anterior va haver de ser desnonat per haver incomplert reiteradament el contracte d'explotació, i es va crear una situació de degradació que havia fet que el càmping tingués la reputació de prostíbul encobert a la zona. L'arrendatari anterior del complex, veí d'Osor, va portar al càmping familiars i amics de la República Dominicana, segons van explicar veïns i usuaris del càmping.
Alguns d'aquests usuaris recorden que els antics llogaters no deixaven que la mainada portés cap bric de suc a la piscina, “però els dominicans hi feien córrer les ampolles d'alcohol”.
“Quina vols que vingui?”
Aviat, segons expliquen, el càmping es va començar a conèixer a la zona com un prostíbul. Un client del càmping explicava ahir que fins i tot havia vist que al bar hi tenien penjat un cartell amb fotografies de diverses noies llatinoamericanes amb la pregunta “quina vols que vingui?” encapçalant les imatges. La música fins a altes hores de la matinada, sobretot el cap de setmana, les gresques amb alcohol i les baralles van ser habituals, i també es va anar acumulant el deute del llogater amb l'Ajuntament. Segons va explicar ahir l'alcalde, Isidre Font, encara els deu cap a 30.000 euros. “Va començar amb moltes ganes, va dir que faria un restaurant de luxe, però es va omplir el càmping de gent que el que feien era una altra cosa”, va dir.
Després del desnonament, l'Ajuntament va obrir concurs per a l'explotació del complex. “Els serveis del càmping estaven fatal, i s'havien de fer moltes reformes”, va afegir.
La inversió de Cor de les Guilleries
Mercè Crespo, de l'empresa Cor de les Guilleries SL va explicar que la nova societat es va constituir a primers d'aquest mes i preveu una inversió de més de 150.00 euros. Les obres han començat pel bar i el restaurant, i les del càmping s'executaran més endavant. La intenció de Crespo és que per les festes del poble, a final de setembre, ja es puguin tornar a obrir el bar i el restaurant. També hi van haver de fer una neteja exhaustiva, perquè els llogaters anteriors utilitzaven les caravanes com a habitatges “i estava tot ple de porqueria”. Segons Crespo, “també hem de fer una neteja d'imatge, sobretot la que molta gent té ara a la retina”, que recorda que clients que venien cada any a passar-hi el cap de setmana se n'anaven “esverats” pel que es trobaven. “Ara, almenys gaudeixen de les vacances”, va afegir. Les reformes del càmping es preveu que acabin l'any vinent.