Societat

Segona víctima de la tempesta Eunice a Bèlgica

L'agència meteorològica belga emet un nou avís de forts vents per aquesta tarda i una alerta groga de diumenge a dilluns

Al Regne Unit el temporal ha deixat 3 morts i a França més d’una vintena de ferits

La tempesta Eunice ha deixat aquest dissabte una segona víctima mortal a Bèlgica. L’Institut Meteorològic (IRM) belga ha emès un nou avís de forts vents per a aquesta tarda i ha avisat que el país tornarà a estar en alerta groga de diumenge a dilluns.

La segona víctima del temporal és un home al qual li ha caigut al cap un panell solar arrencat pel vent. La primera va ser un home de 79 anys que va morir després de precipitar-se a l’aigua des de la seva embarcació d’esbarjo al port de Ieper.

El nou avís per vent aquest dissabte s’ha decretat per a la costa belga, així com per a les províncies de Flandes Occidental i Oriental i la d’Anvers.

Una altra alerta groga, prevista des de la una del migdia de diumenge fins a les nou de la nit de dilluns, afectarà a tot el país.

L’IRM ha informat que aquest dissabte a la nit les ratxes poden anar dels 80 als 100 km/h al nord-oest del país, i de 60 a 80 km/h en altres regions. Diumenge a la tarda les ratxes tornaran a augmentar i assoliran de 80 a 90 km/h.

A més de les dues víctimes mortals, el pas de l’Eunice ha deixat des de divendres mitja dotzena de ferits i centenars d’intervencions dels serveis d’emergències, a més d’importants danys materials i caigudes de teulades i arbres.

Un petrolier que el divendres havia quedat encallat a causa del temporal en un parc eòlic a la mar del Nord, davant la costa belga, ha pogut se remolcat avui, segons ha informat el diari francòfon Le Soir.


Més d’una vintena de ferits a França i tres morts al Regne Unit
A la veïna França el pas del temporal ha provocat sis ferits greus i disset lleus. La majoria han estat per accidents de trànsit provocats pel vent, caigudes o per l’impacte d’objectes.

Aquest dissabte uns 75.000 abonats s’han quedat sense llum, sobretot als departaments de Pas de Calais i Nord. Segons l’empresa que gestiona la xarxa elèctrica, Enedis, al primer hi havia 40.000 cases afectades a primera hora del matí i al segon, 35.000.

En el moment àlgid de la tempesta, divendres a la tarda, fins a 170.000 llars es van quedar sense electricitat al nord del país.

Al Regne Unit la tempesta ha deixat tres morts per la caiguda de d’arbres i objectes i milers de cases continuen sense llum aquest dissabte. A més, el pas de l’Eunice ha provocats grans danys materials, l’avaluació i reparació dels quals comença avui.

Es calcula que més de 150.000 abonats continuaven sense subministrament elèctric aquest matí, després que divendres més d’un milió de persones patissin talls en algun moment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

serveis

Un bus gratuït connectarà l’aparcament amb el centre pel Concurs de Focs

blanes

L’antiga UNED serà refugi climàtic per a persones sense sostre

girona
societat

S’inicien les obres per implantar un nou carril bici al carrer Nou

figueres

Molta participació a la processó de la Festa del Carme

l’escala
seguretat

Demanen a l’Ajuntament de Barcelona que suspengui la compra de pistoles elèctriques

BARCELONA
societat

Detingut un reincident en furts i robatoris al municipi

cassà de la selva
medi ambient

Comença l’aportació de sorra a Sitges i els hotelers volen solucions estructurals

SITGES
religió

Apartat un mossèn denunciat per abusos els anys 80 a Santa Coloma de Gramenet

Santa Coloma de Gramenet
urbanisme

Tarragona blinda la zona de vianants entre les rambles

Tarragona