Urbanisme

Sant Feliu pacificarà l’eix escolar del carrer Santa Teresa

Hi ampliaran voreres i limitaran el trànsit de vehicles en hores d’entrada i sortida d’alumnes a l’escola L’Estació

Sant Feliu de Guíxols vol pacificar aquest any el carrer de Santa Teresa, on hi ha un dels accessos principals d’alumnes a l’escola d’infantil i primària L’Estació. En el darrer ple, es va aprovar el projecte de reurbanització del carrer, amb un pressupost de 558.830 euros i sotmès encara al període d’al·legacions.

Comptant els terminis perquè l’aprovació sigui definitiva i s’adjudiquin les obres, el tinent d’alcalde d’Urbanisme i Contractació, Josep Saballs, compta que l’actuació es pugui emprendre al mes de juny i, amb una durada d’uns cinc mesos, que finalitzi entre novembre i desembre.

La reforma del carrer preveu guanyar-hi espai de trànsit per a vianants, que ara en el tram superior és gairebé inexistent per la presència d’un talús de roca amb edificacions al capdamunt. Hi ampliaran voreres, a costa de suprimir algunes places d’aparcament. Però la novetat principal serà que estudien regular-hi l’accés de vehicles en l’horari d’entrada i sortida de l’escola, ja que es tracta d’un carrer estret i amb poca distància entre la porta de l’escola i la calçada.

Saballs diu que la intenció és que “sigui un itinerari segur”, amb mesures similars a les adoptades als entorns de les escoles Gaziel i Baldiri Reixac. També refaran canonades i cablejat de serveis com ara electricitat, aigua i clavegueram. Així mateix, hi posaran més punts de llum i prepararan el pas de la xarxa de telecomunicacions de cara a futures ampliacions en el servei de fibra òptica.

LA XIFRA

558.830
euros
és el pressupost de les obres de reurbanització del carrer, entre el de les Eres i Hèriz, que serà camí escolar.

LA DATA

12.2022
Cap a finals
d’any, si l’obra s’inicia al juny, preveu el govern guixolenc que l’eix ja estigui finalitzat.

Actuació contra la processionària

Als entorns de la quarta escola pública municipal, l’Ardenya, la brigada municipal de Medi Ambient va emprendre la setmana passada una actuació per erradicar diverses bosses d’erugues processionàries detectades als entorns dels parcs infantils, en diversos pins del sector del Mas Balmanya. Davant l’alerta de la presència de la plaga, el dispositiu va servir per retirar els nius dels arbres, i van reobrir la zona al públic un cop van assegurar-se que no detectaven erugues itinerant per terra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia