Ca l’Estevet d’Ordal, premi a la millor botifarra d’ou de Catalunya 2022
La carnisseria Colom-Vila de Manlleu s’imposa en la categoria de millor botifarra d’ou singular i Xarcuteries Bosch de Barcelona en la de millor farcit de carnestoltes
Aquest any s’han presentat al Concurs Nacional de Botifarra d’Ou Artesanal 71 botifarres d’ou i 7 farciments de carnestoltes
La carnisseria Ca l’Estevet d’Ordal (Alt Penedès), regentada per Enric Rosell, ha guanyat el premi per elaborar la millor botifarra d’ou tradicional en el Concurs Nacional de Botifarra d’Ou Artesanal 2022 que organitza la fundació Oficis de la Carn.
En la categoria de botifarra d’ou singular ha guanyat Francesc Colom, de la carnisseria Colom-Vila de Manlleu (Osona), per una botifarra amb mongetes de Collsacabra i allioli. En la categoria de millor farcit de carnestoltes el guanyador ha estat Xavi Bou, de Xarcuteries Bosch, a Barcelona.
El president de la confraria del Gras i el Magre, Pròsper Puig, ha explicat que el concurs “vol reforçar el valor dels productes artesanals i del comerç de proximitat”.
En aquesta edició s’han presentat 71 botifarres d’ou i 7 farciments de carnestoltes, la xifra de participació més alta de les set edicions del concurs. A més, ha estat la que ha tingut més diversitat territorial, segons els organitzadors.