Societat

Calviño demana a la UE mesures per evitar que l’alça del preu de gas i petroli afecti el de l’electricitat

La vicepresidenta primera recorda que la situació actual generada per la guerra acaba beneficiant Rússia

La vicepresidenta primera del govern espanyol, Nadia Calviño, ha emplaçat aquest divendres als socis de la UE a impulsar una “reforma decidida de les normes de la UE en l’àmbit de l’energia” per “assegurar que l’alça dels preus del gas i del petroli als mercats internacionals” fruit de l’agressió russa sobre Ucraïna “no contamina el preu de l’electricitat”. Es tracta, segons Calviño, d’articular mecanismes perquè aquest increment de “no tingui una repercussió negativa sobre el benestar i la renda de les famílies i les empreses europees”.

La ministra ha recordat que l’increment del preu del gas i del petroli “està contaminant el conjunt dels mercats d’electricitat majoristes”. “Creiem que aquesta situació ha de ser corregida, i per tant a la reunió reforçaré aquest missatge perquè ens assegurem que el marc normatiu comunitari ens permet tenir instruments per amortir l’impacte negatiu sobre les famílies i empreses europees”, perquè la situació actual “està suposat una transferència de rendes precisament a Rússia, que està agredint l’essència dels valors de la Unió Europea”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia