Educació

Les famílies afirmen que Educació estudiarà ajornar un any el canvi de calendari

Segons l’aFFaC, la conselleria ho estudiarà perquè les associacions de famílies puguin gestionar el menjador escolar i les activitats posteriors

La conselleria d’Educació estudiarà ajornar un curs el canvi del calendari escolar perquè les associacions de famílies puguin gestionar el menjador escolar i les activitats posteriors fins a la sortida del col·legi, segons les Associacions Federades de Famílies d’Alumnes de Catalunya (aFFaC).

Així ho han indicat aquest divendres en un comunicat l’aFFaC, els representants de la qual van mantenir una reunió ahir a última hora de la tarda amb el conseller d’Educació, Josep González-Cambray.

En la reunió, segons l’aFFaC, el conseller “va assegurar que estudiarà la possibilitat d’endarrerir un curs l’aplicació del nou calendari”.

La Generalitat va anunciar dies enrere que l’inici del curs s’avança al dia 5 de setembre per a les escoles i al 7 per als instituts, i que durant el mes de setembre la jornada lectiva serà de 09.00 a 13.00, hi haurà menjador escolar i activitats extraescolars fins a la finalització de la jornada.

El conseller es va reunir amb els representants de l’aFFaC després que aquesta entitat sol·licités una trobada amb ell “davant la falta de diàleg de la conselleria amb la comunitat educativa per abordar les modificacions del calendari escolar”.

En aquest sentit, els representants de les famílies han assegurat haver-se sentit “utilitzades” per la conselleria, atès que “en reiterades ocasions ha afirmat comptar amb l’aprovació de les famílies sense haver-se reunit amb la federació”.

Durant la trobada d’aquest dijous, l’aFFaC va traslladar al conseller la seva “disconformitat” amb una modificació de calendari, ja que “s’ha treballat de forma opaca, precipitada i sense el consens de la comunitat educativa”.

Davant la queixa, el conseller hauria entonat un “mea culpa” que l’aFFaC ha demanat que faci públic, segons ha assenyalat la pròpia entitat.

Al marge de la gestió del canvi de calendari, l’aFFaC va mostrar la seva preocupació per “la jornada intensiva durant el mes de setembre” ja que, segons el seu criteri, és on “es troba el perill real” en facilitar l’entrada d’empreses privades a la gestió del menjador i activitats extraescolars, desplaçant les associacions de famílies d’alumnes (AFA).

Segons l’aFFaC, Educació “no ha contemplat la possibilitat” que les empreses privades “incrementin la seva presència als centres educatius per lucrar-se econòmicament a costa del dret a l’educació”.

Davant la “perspectiva de diàleg” plantejada pel conseller, la federació ha afirmat sentir-se “esperançada”, encara que ha advertit que si es “dilueix” aquesta possibilitat de negociació, “activarà un procés de consulta amb les més de 540.000 famílies associades per acordar una estratègia comuna que freni la intrusió d’agents privats en el temps de migdia i no lectiu per l’aplicació de la jornada intensiva al setembre”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia