Societat

Els metges hauran de registrar en l'historial clínic dels pacients les seves sospites sobre maltractaments

Entre el 20% i el 25% de les dones europees han experimentat violència física com a mínim un cop a la seva vida

Els metges d'atenció primària hauran de registrar en la història clínica d'una pacient l'existència de sospites que pateixen maltractaments, encara que aquesta no ho reconegui. Així ho estableix el protocol per a la detecció precoç de violència de gènere presentat avui per la ministra de Sanitat, Elena Salgado.

L'argument que sustenta aquesta iniciativa és que, segons ha explicat Salgado, les dones que han denunciat violència de gènere havien anat al metge una mitjana de dues vegades en els últims sis mesos i en cap ocasió s'havia detectat l'existència de maltractament.

El protocol, elaborat conjuntament pel ministeri, les autonomies, la delegació especial del govern central per a la violència de gènere i l'institut de la dona, pretén proporcionar als metges pautes d'intervenció homogènies en el seguiment i detecció de la violència de gènere. Per això, el protocol estableix, en cas de sospita, preguntes d'abordatge com per exemple “com van les coses per casa?”.

La ministra ha recordat que entre un 20% i un 25% de les dones europees han experimentat violència física com a mínim un cop a la seva vida i una de cada deu ha patit violència sexual. Si es comptabilitzen totes les formes de violència, el percentatge s'eleva al 45% de les dones. Salgado també ha indicat que un estudi portat a terme en el Regne Unit estima en 34.000 milions d'euros anuals el cost de la violència de gènere per a l'administració.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.