Societat

El 4YFN espera una edició “espectacular” pel bon moment de l’ecosistema

L’educació s’incorpora al saló amb exemples com un robot per prevenir el bullying amb intel·ligència artificial

El 4 years from now espera una edició “espectacular” com a reflex d’un “moment molt bo” per l’ecosistema d’start-ups, després que la pandèmia hagi deixat com a tendència la “consolidació de la transformació digital en molts sectors”, ha explicat el seu director, Pere Duran a l’ACN. Algunes de les solucions que s’han pogut veure són eines per analitzar les audiències a través de reconeixement facial, ulleres intel·ligents per ajudar a persones amb baixa visió a caminar pel carrer o intel·ligència artificial i robòtica contra el bullying, en el nou espai que s’ha dedicat a les empreses del sector de l’educació.

En total, més de 600 start-ups s’han aplegat al pavelló 6 de Fira de Gran Via per participar en l’esdeveniment, que ha tornat a repetir ubicació al costat de les grans corporacions. “Hi haurà continuïtat segur de 4YFN a la Fira de Gran Via”, ha dit Duran. En aquesta ocasió, el saló ha crescut un 20% i s’ha traslladat a un pavelló més allunyat que a l’estiu, quan es va situar just a l’inici del recinte. Amb tot, aquesta distància no estaria afectant els negocis.

“Les sensacions són boníssimes. El moment de l’ecosistema és molt bo, hi ha hagut rècords d’inversió i les grans tecnològiques estan buscant el proper gran avenç i això es nota molt”, ha dit.

Una de les novetats de l’edició del 2022 del 4YFN és que s’ha incorporat el sector de l’educació, que s’ha vist revolucionat per la necessitat que ha imposat la pandèmia d’ensenyar de manera telemàtica. A més, hi ha altres eines que utilitzen la tecnologia per millorar les dinàmiques entre els alumnes, aprofitant la comoditat que poden oferir les màquines als nens per sincerar-se.

Aquest és l’objectiu de WatsomApp, l’aplicació amb intel·ligència artificial que busca prevenir el bullying. L’empresa madrilenya Kioai, soci d’IBM, ja està implementant aquest sistema en una dotzena d’escoles catalanes, que consisteix a asseure els alumnes davant d’un robot i a fer un joc de per detectar quins alumnes estan sent assetjats. “El nostre sistema detecta paraules que poden denotar emocions”, ha explicat Gustavo Beltran, director del projecte.

Entre les start-ups que participen en la fira, n’hi ha que estan fent la seva primera ronda d’inversió. És el cas de Feeder, que ha desenvolupat una plataforma per analitzar les audiències a través de reconeixement facial I que porta un parell de mesos treballant-hi i fent contactes. “Esperem que estar aquí ens ajudi a tancar-la perquè estem al 80% de la ronda”, ha dit Pablo Filomeno, cofundador de l’empresa. Aquesta start-up ha sigut seleccionada per a fer una presentació de sis minuts a l’escenari davant d’inversors. En total, al 4YFN hi ha fons d’inversió que representen més de 22 bilions de dòlars, segons l’organització.

N’hi ha d’altres que ja han tancat una primera ronda de finançament i que estan buscant avançar en la segona per a optimitzar la primera versió del dispositiu. En aquesta situació es troba Biel Digital Glasses, que ha desenvolupat ulleres intel·ligents que adapten l’entorn a les persones amb baixa visió, una problemàtica que afecta moltes més persones que la ceguera total. El producte està pensat per a trajectes curts i quotidians, durant els quals les ulleres equipades amb una càmera estereoscòpica avisen dels obstacles que es poden trobar, però no veuen perquè el seu camp de visió està reduït.

“Estem buscant finançament de 2,5 milions d’euros per desenvolupar la segona versió, amb noves funcionalitats i reduint les ulleres”, ha explicat el seu responsable de Software, Àlex Caballeros. Les start-ups de la salut tenen molt de pes al congrés, representant més del 20% de les solucions que es presenten.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.