Societat

Els sons donaran vida al Google Earth

El software es presenterà a la conferència Where 2.0 a San José, Califòrnia, el 29 de maig

Els usuaris del Google Earth aviat podran escoltar els sons dels llocs que visitin a través d'aquest portal.

Una empresa de Califòrnia, Wild Sanctuary, ha creat un software que pot gravar i reproduir sons gravats dels llocs que apareixen al Google Earth. Per ara tenen una col·lecció de 3.500 hores enregistrades de sons de la naturalesa i d'unes 15.000 espècies animals. La firma està pactant amb Google un possible acord, que encara no s'ha fet oficial. Mentrestant el seu director, Bernie Krause, ha dit: "Una imatge explica mil paraules, però un so explica mil imatges".

Krause ha estat enregistrant sons durant 40 anys i la seva peculiar col·lecció inclou els sons de més de 15.000 espècies animals, procedents de diferents habitats, com ciutats, deserts, muntanyes i ambients marins. Es tracta de la biblioteca més gran del món de sons naturals.

L'idea és poder fer un zoom del lloc escollit a través del Google Earth i tenir l'opció d'escoltar els sons que habiten en aquella localització.

Aquest software es presenterà a la conferència Where 2.0 a San José, Califòrnia, el 29 de maig.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.