Salut

Es redueix el nombre de contagis però augmenta la velocitat de propagació

Salut declara 10 crítics menys a l’UCI i 5 ingressats més, amb 1.343 nous casos i cap mort

El risc de rebrot es manté a 596 i l’Rt puja dues centèsimes a 0,88

El nombre de contagis de coronavirus s’ha reduït notablement a Catalunya, on en les últimes 24 hores s’han notificat solament 1.501 nous casos confirmats enfront dels 4.178 de la vigília, però augmenta la velocitat de propagació del virus i el risc de rebrot no baixa.

Segons les dades actualitzades aquest diumenge pel Departament de Salut, avui hi ha 1.130 persones ingressades per covid als hospitals, cinc més que ahir, de les quals 163, deu menys que la vigília, estan greus a les UCIs, 126 d’elles intubades i 15 amb ECMO (respiració extracorpòria).

La velocitat de propagació del virus (Rt), que havia estat estancada la major part de la setmana i que ahir va pujar una centèsima, ha pujat avui dues centèsimes més i s’ha situat en 0,88, la qual cosa suposa que cada cent infectats contagien una mitjana de 88 persones.

El risc de rebrot (EPG), indicador que mesura el creixement potencial de l’epidèmia i que va arribar el 16 de gener passat al màxim des de l’inici de l’emergència sanitària, amb 6.903 punts, es manté avui estable en 596 punts, la qual cosa suposa encara un risc altíssim ja que el llindar de “risc alt” és de 100 punts.

Des de l’inici de la pandèmia han mort oficialment a Catalunya per covid 26.660 persones, sense que s’hagi notificat cap nou decés en les últimes 24 hores, mentre que en els últims 7 dies han mort un total de 70 persones, una mitjana de deu diàries, una mortalitat que segueix disminuint des del pic màxim d’aquesta sisena onada: 59 morts en un dia, el 31 de gener.

Les visites als ambulatoris, en ser ahir cap de setmana, van registrar un notable descens i els centres d’atenció primària van atendre a 2.008 pacients de covid, gairebé deu mil menys que el dia anterior.

El total de casos confirmats de covid per tot tipus de proves ascendeix a 2.430.129, dels quals 1.501 han estat notificats en les últimes 24 hores, mentre que en els últims 7 dies han estat 24.927 els diagnòstics confirmats per PCR o test d’antígens, amb una mitjana de 3.561 casos diaris.

La incidència acumulada de positius a 7 dies per cada 100.000 habitants (IA7) és de 318 casos, tres menys que la vigília, mentre que la incidència a 14 dies (IA14) és de 703, un total de 15 casos menys.

La positivitat -el percentatge de resultats positius en proves PCR i test d’antígens- ha pujat i s’ha situat en el 10,78%, un total de 24 centèsimes més que ahir i encara lluny del 5% que estableix l’Organització Mundial de la Salut (OMS) per considerar una epidèmia sota control.

Per comarques, les que tenen avui un major risc de rebrot (EPG) són el Solsonès, amb 2.054 punts, el Priorat (1.712), el Moianès (1.401), el Pallars Jussà (1.219) i la Terra Alta (1.214), mentre que el Barcelonès, la comarca més poblada, té un EPG de 453, set menys que ahir, amb una velocitat de propagació (Rt) de 0,85, una centèsima més que ahir.

La ciutat de Barcelona té un risc de rebrot de 490, onze punts menys que ahir, i una velocitat de transmissió (Rt) de 0,85, la mateixa que ahir



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

Els càmpings catalans registren un mes de juliol més que òptim

barcelona
SOCIETAT

Tossa de Mar rebrà 200 migrants procedents de les Canàries

TOSSA DE MAR
seguretat

Sant Adrià demana a Interior més policia a la Mina

Sant Adrià de Besòs
Educació

Reclamen solucions aquest mateix curs per la falta de places a l’FP

barcelona
successos

Controlat l’incendi a unes oficines al costat d’una benzinera a l’Hospitalet de Llobregat

L’Hospitalet de LLobregat
QUERALBS

Paneque es compromet amb el projecte Ecovall de Vall de Núria

Queralbs
RIELLS I VIABREA

Concorregut Aplec de Sant Llop amb sopar i ofici religiós

Riells i Viabrea
SOCIETAT

Protesta visual a Castelldefels contra el desmantellament del carril bici

Castelldefels
INFRAESTRUCTURES

La represa del servei a l’L5 dilluns tanca un estiu d’obres al metro

Cornellà de Llobregat