Societat

El cardenal de Rabat, a la Tribuna Joan Carrera

El Punt Avui i el Grup Sant Jordi organitzen una sèrie de dinars col·loqui per fer d’altaveu de la cultura cristiana actual

El cardenal Cristóbal López, salesià, va viure fins als 32 anys a Badalona

El cardenal arquebisbe de Rabat i salesià, Cristóbal López, que fa poc va nomenat president de l’episcopat del nord de l’Àfrica, serà el primer convidat de la Tribuna Joan Carrera, un dinar col·loqui que organitza el Grup Sant Jordi de Defensa i Promoció dels Drets Humans, i El Punt Avui. L’arquebisbe de Barcelona, el cardenal Joan Josep Omella, serà l’encarregat de presentar i dialogar amb López, que farà una intervenció, basada en la seva experiència, sobre el diàleg interreligiós i les relacions entre l’islam i el cristianisme.

La Tribuna Joan Carrera és una iniciativa conjunta del Grup Sant Jordi i el diari El Punt Avui i duu el nom de qui va ser bisbe auxiliar de Barcelona i redactor del document Arrels cristianes de Catalunya, Joan Carrera. Els actes de la Tribuna, de què el primer serà el proper dia 25 de març en un cèntric restaurant de Barcelona, tenen el suport de tretze entitats: Animaset, el Consell de Laics dels Caputxins de Catalunya, Cristianisme al segle XXI, Cristianisme i Justícia, Equips de Pastoral de la Política i la Comunicació, la Fundació Catalunya Religió, la Fundació Escola Cristiana de Catalunya, la Fundació Joan Maragall, la Fundació Pere Tarrés, Justícia i Pau, la Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat, Santa Anna-Hospital de Campanya i la Unió de Religiosos (URC).

L’objectiu d’aquests dinars col·loqui (se’n faran dos o tres a l’any) és analitzar la situació actual del cristianisme a Europa i al món com a fet religiós, difondre les experiències de diàleg, comunicació i participació social i potenciar la presència del fet religiós en la societat catalana.

Cristóbal López Romero és una persona molt coneguda a Catalunya i parla català ja que, tot i que va néixer en un poble d’Almeria, va viure des de molt petit a Badalona, on va estudiar als salesians, congregació de què acabaria formant part. Va viure a Badalona fins que els salesians el van enviar, quan ja tenia 32 anys, al Paraguai, on va viure quasi vint anys i on es va nacionalitzar.

López és llicenciat en ciències de la informació per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i va estudiar teologia al Seminari de Barcelona. Va ser ordenat sacerdot a Barcelona el 1979.

El 1984, va marxar de Catalunya per anar al Paraguai, on, entre el 1994 i el 2000, va ser el provincial dels salesians. Després, va ser president de la conferència de religiosos d’aquell país i, finalment, assessor del Ministeri d’Educació paraguaià. El 2003, el van enviar al Marroc i, el 2017, el papa Francesc el va nomenar arquebisbe de Rabat. El 2019, el mateix papa el va nomenar cardenal.

Se’l considera un home molt proper i afable, de tarannà progressista i obert.

En memòria del bisbe Carrera, referent de país

El qui va ser bisbe auxiliar de Barcelona Joan Carrera, que va morir el 2008, és un referent del cristianisme de Catalunya. També va passar part de la seva vida a Badalona, com a capellà de la parròquia de Llefià, on va ser clau en la integració de molts nouvinguts. Membre de l’Assemblea de Catalunya, va ser un dels fundadors de CDC, del Grup Sant Jordi i impulsor de Catalunya Cristiana i Ràdio Arrels. Va ser un gran divulgador i va escriure molts anys a l’Avui.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia