Urbanisme

Comença a Palafrugell l’obra de desdoblament de l’avinguda Espanya

Els treballs reurbanitzaran el tram entre l’autovia de Calella i el carrer Àngel Guimerà, durant sis mesos

No preveuen que calgui tallar l’eix al trànsit

La primera fase del desdoblament de l’avinguda Espanya de Palafrugell, en l’únic tram del vial de ronda que resta per desdoblar entre la C-31 i els nuclis de Calella i Llafranc, començarà avui al matí pel tram comprès entre la plaça Josep Pallach –el giratori on arrenca l’autovia del Mar– i el carrer Àngel Guimerà.

Les obres, que s’allargaran més de mig any, tindran un cost total d’aproximadament uns dos milions d’euros i preveuen, a més, habilitar un nou parc urbà –a l’entorn de l’esplanada firal– i la connexió amb el carril bici que uneix Palafrugell amb Calella i Llafranc.

Afectacions mínimes

Mentre durin les obres, el trànsit hi podrà seguir circulant, ja que la part en obres es delimitarà amb un perímetre de tanques i s’hi mantindrà un carril de circulació, més estret, en cada sentit de la marxa. Així, mentre es treballi en una banda de l’avinguda, restaran oberts dos carrils de circulació, un en sentit a la plaça Pallach i l’altre cap a la plaça Floreal. El projecte també tindrà cura dels elements mediambientals, i si es retiren arbres per ampliar la via, la previsió és que es puguin replantar en un altre lloc o substituir-los més endavant per espècies autòctones i més adaptades. 

Els accessos als pàrquings actuals del pavelló multiesportiu i l’institut només seran d’entrada per l’avinguda d’Espanya, i la sortida serà en sentit a l’avinguda de les Corts Catalanes i la plaça d’Europa. D’aquesta manera, s’evitaran incorporacions a l’avinguda d’Espanya que puguin originar accidents i problemes a la fluïdesa del trànsit. 

D’altra banda, el carrer Àngel Guimerà romandrà tancat a la circulació en sentit l’avinguda d’Espanya a l’alçada de la illeta de la piscina i es desviarà la circulació en sentit avinguda de les Corts Catalanes i plaça d’Europa.

Pel que fa al tram del carrer Àngel Guimerà comprès entre les avingudes Espanya i Corts Catalanes, al marge dret serà on s’estacionaran els autobusos que fan càrrega i descàrrega dels instituts. Hi haurà un espai senyalitzat i les parades les faran a la part dreta, en sentit a l’avinguda de les Corts Catalanes perquè els alumnes accedeixin i baixin dels autobusos per la banda de la vorera.

LA XIFRA

2
milions
d’euros invertirà el govern local en la primera fase, que abasta un terç del traçat i els 6 milions totals.

Una obra magna d’uns sis milions d’euros

Pel que fa a les altres dues fases, fins al carrer Daró i el giratori de la plaça Floreal, el govern local disposa d’un projecte que situa el cost global de l’obra en uns sis milions d’euros. Per als quatre restants, volen tirar endavant les obres si continuen podent recórrer als romanents municipals desbloquejats, i han tramitat expropiacions de terrenys no urbanitzables i a la banda de llevant del vial, on el planejament ja contemplava l’obra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.