El cava fa el rècord i ven 252 milions d’ampolles el 2021
Se superen les vendes prepandèmia gràcies a la gran crescuda del mercat interior i a les vendes en línia
La producció ecològica creix un 65% i els de guarda superior, un 104,25%
La DO Cava –el 95% de la producció és a Catalunya– va tancar un any 2021 espectacular i va vendre 252 milions d’ampolles arreu del món. Aquesta xifra suposa el 17,34% més que les que es van vendre el 2020, i també vol dir que les vendes van superar les que es van fer abans de la pandèmia, l’any 2019, que van ser de 249 milions d’ampolles.
El president de la DO Cava, Javier Pagés, va fer públiques ahir aquestes xifres, quan falten poc més de dues setmanes perquè comenci la segona edició de la Barcelona Wine Week, on la DO Cava serà una de les DO que tindran més visibilitat. Pagés va explicar ahir que un dels impulsos d’aquesta recuperació del cava ha estat el mercat de l’Estat, que ha crescut un 19%, sobretot per l’auge de la venda en línia. En total, a tot l’Estat es van vendre quasi 70 milions d’ampolles de cava. Enrere, doncs, queda el 2020, que aquest sector va patir pel tancament i les restriccions de la restauració. Pel que fa a les exportacions, que representen el 71% de les vendes globals de la DO Cava, Alemanya es manté com a primera destinació (amb un augment en vendes el 2021 del 4,23%), seguit dels EUA (on les vendes es van disparar un 40%) i Bèlgica (on van repuntar un 11,56%).
Javier Pagés va destacar ahir l’aposta inequívoca de la DO Cava per l’ecologia i la sostenibilitat, i va recordar que els caves ecològics creixen més d’un 65% i els de guarda superior (que són els de més de divuit mesos de criança) ecològics han crescut un 104,25%. Pagés va recordar que la producció ecològica ja és imparable i que el 2025 els caves de guarda superior seran tots ecològics. La DO Cava reuneix més de 38.000 hectàrees de vinya i més de 6.800 viticultors.
LA FRASE
Protagonista de la Barcelona Wine Week
El dimarts 5 d’abril la DO Cava serà la gran protagonista de la segona edició de la Barcelona Wine Week (BWW). El cava protagonitzarà una taula rodona que unirà sommeliers i masters of wine de primer nivell mundial, i també es farà un tast del màxim nivell amb set caves amb més de deu anys de criança en ampolla, d’una selecció d’elaboradors singulars. Tot això en el marc d’una edició del BWW que té la sostenibilitat, l’enoturisme, la cultura del vi, la digitalització i la innovació com a principals eixos temàtics.