Medi ambient

Projecte per frenar la flora al·lòctona en penya-segats

El projecte LIFE medCliffs neix amb l’objectiu de definir i posar en pràctica una estratègia de gestió per a la flora exòtica invasora en penya-segats del Mediterrani.

Tindrà una durada de cinc anys i focalitzarà les actuacions al Parc Natural del Cap de Creus, una de les zones amb penya-segats litorals més afectades a Catalunya per aquesta problemàtica.

Al Parc Natural del Cap de Creus hi ha en l’actualitat unes 313,6 hectàrees d’hàbitats (penya-segats litorals) amenaçats per la flora exòtica invasora. Com a primer pas es van signar, ahir al migdia, algunes de les autoritzacions i cartes de compromís amb propietaris dels terrenys, organismes públics i entitats amb l’objectiu de promoure la participació ciutadana, principalment.

El projecte incidirà en la conscienciació social sobre els efectes nocius d’aquestes espècies invasores i la necessitat de reduir-ne la propagació, la redacció d’una guia de bones pràctiques, incloent-hi una llista amb les espècies innòcues i la flora ornamental que cal evitar i la creació d’una etiqueta de qualitat per als proveïdors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.