Societat

Detinguts dues persones d'una banda que fabricava euros falsos a Lleida

Els Mossos mantenen oberta la investigació i no descarten noves detencions relacionades amb el cas

Els Mossos d'Esquadra han detingut dos membres d'una banda que es dedicava a la fabricació i distribució de bitllets d'euros falsos que eren utilitzats en locals d'oci i clubs de cites de les comarques lleidatanes, i els ha confiscat 78.000 euros en bitllets de 50 falsificats.

La policia autonòmica ha informat avui de la detenció de Livin Alin N., de 32 anys, veí de Lleida i de nacionalitat romanesa, i de Miguel G.R, de 43 anys, veí de Mollerussa (Pla d'Urgell), com presumptes autors de delictes de falsificació de moneda i falsificació documental.

La investigació policial, anomenada OKI, va començar a l'abril de 2005 quan es van detectar un increment de denúncies per estafes amb bitllets falsos de 50 euros que tenien en comú quatre números de sèrie idèntics.

Durant l'any 2006 es van detectar poques falsificacions a les comarques lleidatanes, segons la policia autonòmica, degut a la pressió policial, que va obligar els membres de la banda a traslladar la introducció de bitllets falsos a la zona del litoral català i de València.

Després de diversos mesos d'investigació, es va identificar un possible distribuïdor que, pel que sembla, comprava els bitllets en alguna zona de Lleida per, posteriorment, introduir-los en locals d'oci nocturn.

A principi d'aquesta setmana, els Mossos d'Esquadra van tenir constància de la preparació d'una nova transacció i van desplegar diferents dispositius de vigilància al barri lleidatà de Pardinyes.

Els Mossos mantenen oberta la investigació i no descarten noves detencions relacionades amb el cas. Els dos detinguts passaran en les pròximes hores a disposició del jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia de Lleida.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.