Salut

Dispositiu especial per al trasllat dels malalts de la Clínica Girona

S’aprofitarà el descens assistencial de Setmana Santa per fer la mudança a les noves instal·lacions

El centre mèdic farà una inauguració oficial dimarts que ve

Els malalts crítics seran traslladats per ambulàncies del SEM

La nova Clínica Girona s’inaugurarà el dia 12 d’abril, la setmana que ve, segons va confirmar ahir a aquest diari el gerent del centre mèdic, Carles Espígol. L’obertura de portes de la clínica en la seva nova ubicació, al carrer Barcelona, just a l’entrada sud de la ciutat, no tindrà lloc fins al dilluns 18 d’abril, com ja es va anunciar fa unes setmanes . Els responsables de la clínica, però, han avançat a dimarts vinent la inauguració oficial, que consistirà en un acte senzill amb la presència de diverses autoritats. També van informar que el mateix dia 18 s’activarà un dispositiu especial per traslladar els malalts ingressats de l’edifici antic al nou.

La posada en funcionament del centre s’havia previst per al 9 de desembre passat, però la demora del subministrament d’alumini, material amb què s’han fet els tancaments de la planta baixa, va obligar a ajornar-ne l’obertura uns mesos.

Mentrestant, diversos equips d’operaris de la Clínica Girona continuen enllestint aquests últims dies la posada a punt de les noves instal·lacions , un cop les obres ja estan totalment acabades. Des de començament de març han treballat progressivament per poder donar servei als pacients a partir del 18 d’abril. Aquell dia, a les nou del matí, es tancaran les portes del centre antic, situat al carrer Joan Maragall, i es farà el trasllat dels malalts a la nova clínica. En aquest sentit, fonts del centre explicaven ahir que la logística del trasllat és “complexa”, tot i que, coincidint amb la Setmana Santa, en què baixa l’activitat assistencial, s’espera que hi hagi menys malalts ingressats del que és habitual. Clínica Girona contractarà un servei especial d’ambulàncies per dur els pacients al nou equipament. Els malalts crítics, però, seran traslladats per les ambulàncies del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).

La logística de la mudança no inclou, en canvi, el mobiliari ni els aparells de gran volum. Les mateixes fonts explicaven ahir que aquest equipament és nou: “Els llits, els aparells de ressonància, TAC i d’hemodinàmica… Fins i tot els ordinadors i els despatxos són nous. Tot aquest equipament ja està instal·lat, i estem tot el març treballant-hi per obrir portes amb la màxima eficàcia.” Entre el material que sí que es traslladarà a la clínica nova hi ha el de petit volum, com ara els estris quirúrgics. “Aquest material és d’última generació, perquè sempre hem apostat per la innovació tecnològica”, expliquen.

Uns 600 treballadors

El nou centre té vuit plantes i triplica l’espai actual, des dels 13.000 m² fins als 41.000 m². Disposarà de 120 llits d’hospitalització més vint llits d’hospital de dia. També tindrà vuit boxs a la unitat de cures intensives (UCI) i ampliarà de set a deu els boxs d’urgències, on cada any s’atén una mitjana de 25.000 pacients. Les obres del nou centre, fetes amb criteris de màxima sostenibilitat, han tingut un pressupost de 65 milions d’euros.

El trasllat a la nova seu implicarà un augment de la plantilla de treballadors de Clínica Girona. Es contractarà divuit persones més i s’arribarà a una xifra propera als 600 treballadors –comptant també els serveis externs– per donar servei les 24 hores del dia els 365 dies de l’any. En aquest sentit, fonts de la clínica explicaven que calen 5,5 persones per a un sol lloc de treball, atès que cal cobrir tots els torns horaris i els dies de vacances.

L’entrada en funcionament de la nova Clínica Girona també servirà per dignificar el tram inicial del carrer Barcelona, molt deteriorat a causa del progressiu abandonament de les naus industrials que hi ha a la banda de la via del tren. La redacció del projecte urbanístic de l’espai entre la Clínica Girona i l’antiga fàbrica Simon, que ja s’ha posat a licitació, ha de servir per prefigurar el futur de l’avinguda. En aquest sentit, ja han començat els primers moviments per enderrocar la nau de la Simon, que serà substituïda pel futur institut Ermessenda.

LA DATA

18.04.22
és el dia
en què s’obriran les portes de les noves instal·lacions de la Clínica Girona.

LES XIFRES

65
milions d’euros
és el pressupost del nou equipament, situat al carrer Barcelona, a l’entrada sud de la ciutat.
120
llits
d’hospitalització tindrà la nova Clínica Girona, a més de vints llits més d’hospital de dia.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Tallada l’AP-7 en els dos sentits a Ulldecona per l’accident de dos camions, un amb una fuita d’àcid clorhídric

Barcelona
mobilitat

Mataró tanca la meitat de la zona blava a l’agost per facilitar l’aparcament

Mataró

L’escola de teixits de Canet “renaixerà” com un centre d’FP integrada

Canet de mar
trasnports

Les obres a la línia L4 del metro deixaran sense servei entre les estacions de La Pau i Selva de Mar

Barcelona
immigració

L’Estat vol agilitzar regulacions i permisos de residència als immigrants

barcelona
medi ambient

Expedient a l’empresa de Polinyà pel vessament al Besòs

POLINYÀ
societat

Marina Port Vell ja pot encabir més iots de gran eslora

Barcelona
Societat

Mor Jesús Alonso, advocat laborista resident a Manresa

societat

El sector immobiliari planteja fer un registre de pisos de protecció oficial metropolità

Barcelona