Societat

Santa Coloma de Farners es converteix en l’epicentre del bandolerisme català

Santa Coloma de Farners serà l’epicentre del bandolerisme català entre aquest dissabte dia 23 d’abril i el 19 de juny. Durant dos mesos s’han programat diferents activitats que recordaran el popular bandoler català Joan de Serrallonga, com una exposició a la Casa de la Paraula que mostra tota la riquesa cultural que s’ha creat al seu voltant i la celebració dels 25 anys de la Ruta d’en Serrallonga.

La inauguració de l’exposició “Tresors d’en Serrallonga” tindrà lloc aquest dissabte 23 d’abril a les 12 del migdia a la Casa de la Paraula i anirà precedida d’una cercavila amb els Trabucaires d’en Serrallonga. Es tracta d’una exposició formada a partir de la col·lecció que el divulgador, escriptor i dibuixant Ricard Dilmé ha aplegat sobre el món cultural i creatiu que ha envoltat al llarg dels segles el bandoler Joan Sala i Ferrer, conegut com a Joan de Serrallonga (Viladrau, Osona, 1594 - Barcelona, 1634). L’exposició repassa la història i la llegenda del personatge, que ha transitat pel món cultural i artístic, ha estat investigat pels historiadors i ha protagonitzat músiques i balls. En la mostra, els visitants trobaran la col·lecció més completa existent al voltant de la figura del bandoler: obres teatrals del segle XVIII, literatura de canya i cordill, llibres d’història, novel·les, peces teatrals, còmics i cromos de xocolata, teatres de paper, discs, cartells de pel·lícules, contes per als més petits, il·lustracions i quadres, entre altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia