Societat

L'Ajuntament de Berga retira el quadre del Rei i el substitueix per escut de la ciutat

Aquesta mesura arriba al mig de la polèmica per la crema de fotografies del Rei

L'Ajuntament de Berga, governat per CiU, va retirar ahir a la nit el quadre del Rei de la sala de plens i el va substituir per un escut de la ciutat, tal com obligava una moció aprovada el dia 6 de setembre passat amb el suport dels regidors de CiU, de la CUP -independentistes- i el d'ERC.

Aquesta mesura arriba al mig de la polèmica per la crema de fotografies del Rei, encara que la decisió va ser presa abans de l'episodi de crema de fotos del Rei a Girona.

L'esmentada moció, que es va tirar endavant amb l'abstenció del PSC i el vot en contra del PP, argumentava que "la Monarquia va en contra dels principis democràtics" i, per aquesta raó, "la fotografia del Rei havia de retirar-se de la sala de plens".

Això no obstant, el ple d'ahir va aprovar una altra moció de la CUP de suport als imputats per la crema de fotos, de condemna contra les diligències obertes per l'Audiència Nacional, que es qualifica com a "tribunal d'excepció", i en què també es critica el conseller d'Interior, l'ecosocialista Joan Saura, per actuar en "connivència" amb l'Audiència.

La moció va tirar endavant amb els vots a favor de la CUP i ERC i l'abstenció de la resta de grups (CiU, PSC i PP), segons que han informat fonts municipals.

En la polèmica de símbols, ahir es va rebutjar una altra moció que demanava que es tragués el crucifix del consistori de Berga, per la qual cosa finalment la sala de plens està presidida per un escut de la ciutat i un crucifix.

L'alcalde de la ciutat, Juli Gendrau (CiU), ha tret importància a l'assumpte i ha indicat que si "per imperatiu legal" han de rectificar ho faran, i ha remarcat, en aquest sentit, que no volen cometre "cap dany que pugui perjudicar Berga ni la resta de Catalunya".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.