Societat

El projecte Campus oferirà a tots els universitaris catalans un espai virtual d'aprenentatge

El sistema permetrà cursar en totes les universitats estudis superiors en línia o de forma semipresencial

El projecte Campus, promogut per la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació (STSI) de la Generalitat de Catalunya, neix de la voluntat de les universitats catalanes de poder disposar d'un campus virtual basat en programari lliure i sota llicència lliure GPL (General Public License) que permeti impartir ensenyament superior exclusivament en línia així com de forma semipresencial.

El projecte Campus ha nascut al sistema universitari català i estarà obert al món. La Universitat Oberta de Catalunya es responsabilitza de la coordinació i lideratge tecnològic del projecte, mentre que les altres universitats catalanes es fan càrrec d'altres parts del desenvolupament tot aportant-hi els seus coneixements i experiència.

Aquesta iniciativa -entre d'altres aspectes- podrà suportar fins a 10.000 usuaris connectats al mateix temps.
D'altra banda, el disseny de la interfície estarà centrat en l'usuari, contemplant aspectes com la usabilitat, l'accessibilitat i la personalització de continguts. Tot plegat pretén que el projecte Campus esdevingui una referència internacional en l'àmbit de l'e-learning.

Els objectius del programa
Aquest projecte s'engloba en el programa Universitat Digital que impulsa la STSI i que té per objectiu facilitar la transmissió i compartició de coneixement a través de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC). La STSI té alhora l'objectiu estratègic d'impulsar i promoure el programari lliure a tots els sectors de la societat, així com l'ús dels estàndards oberts i la interoperabilitat. El Campus es realitza entre diversos grups de les universitats catalanes i tindrà una durada de 18 mesos a partir de l'1 d'abril de 2006, data en què es va inaugurar oficialment el desenvolupament del projecte.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.