Societat

Quatre testimonis del judici de Berga denuncien amenaces de l'entorn d'un acusat

Tribunals

Quatre testimonis que han declarat en el judici per l'homicidi de Josep Maria Isanta, ocorregut en les festes de la Patum de Berga de 2005, han denunciat al jutjat haver estat amenaçats pels membres del clan familiar 'Los Catoños', al qual pertanyen dos dels processats pel crim.
Segons que han informat a Efe fonts judicials, els testimonis han presentat denúncia davant el jutjat de guàrdia de Barcelona després que ahir fossin amenaçats per diversos integrants de la família de "Los Catoños", entre ells la matriarca, Cristina B.

A aquest clan familiar, conegut a Berga pel seu conflictivitat, pertany Raúl B., un dels nou adults que estan sent jutjats pel crim de Josep Maria Isanta, i també un dels menors ja condemnats pel crim.

Un dels quatre testimonis que ha presentat denúncia és un cosí de Josep Maria Isanta que assegura que la matriarca de 'Los Catoños' es va col·locar al seu costat i, simulant que parlava pel mòbil, va dir en veu alta: "Si algú declara contra el meu fill li partiré la cara".

El testimoni ha explicat aquest incident quan ha declarat en el judici, però la presidenta del tribunal, Ana Ingelmo, li ha advertit que això no formava part dels fets enjudiciats i l'ha instat a presentar la corresponent denúncia davant la policia.

Així mateix, tres testimonis que van declarar ahir protegits per una mampara per evitar la seva confrontació visual amb els acusats han denunciat que quan sortien de l'edifici de l'Audiència de Barcelona dos germans de Raúl B., que havien assistit a la vista, els van advertir: "Sabem on teniu el cotxe i quan entreu en el garatge us partirem les cames".

Desaparegut
Un altre incident relacionat amb les persones citades a declarar en el judici és el del testimoni David Roda, amic dels acusats i que ahir es va presentar a la vista oral, va lliurar el seu DNI al funcionari i va desaparèixer.

Les acusacions particulars han sol·licitat que es decreti la detenció d'aquest testimoni, la declaració del qual consideren rellevant perquè incrimina alguns dels processats, però la jutge ha estimat que la seva compareixença no és necessària.

En la jornada d'avui han declarat diversos mossos d'esquadra que van participar en la detenció dels presumptes homicides i van acudir al lloc del crim després d'haver estat avisats per diversos dels assistents al concert on va succeir.

La presidenta del tribunal, això no obstant, no ha permès a les acusacions preguntar als agents sobre la intervenció policial la nit dels fets, malgrat tractar-se d'una qüestió polèmica, ja que els assistents al concert en què va morir Isanta van denunciar que els Mossos van acudir dues hores després de la primera telefonada avisant de la presència d'un grup de violents.

Tres trucades
Segons que ha explicat un dels mossos, la patrulla es va presentar al lloc dels fets després de rebre dos primers avisos, però no va intervenir perquè no va veure cap altercat, i no va ser fins a la tercera trucada quan van trobar "un tumult de gent cridant, i un grup de persones fugint carrer avall".

Dos dels agents autonòmics que van acudir al lloc dels fets s'han queixat que quan es van presentar al lloc on va morir Isanta van ser rebuts amb "pedrades, insults i puntades de peu al furgó policial", i amb una actitud molt "hostil" per part dels assistents al concert.

Malgrat l'intent d'una de les acusacions particulars, la presidenta de la sala ha impedit que els agents aclarissin si l'actitud dels que presenciaven el concert responia a la tardança de la seva intervenció i, des d'aleshores, ha tallat qualsevol pregunta sobre l'actuació policial.




Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.