societat
Xefs de renom en el vuitè Tast a la Rambla de Barcelona
La vuitena edició del Tast a la Rambla - 8a Setmana de la Gastronomia de Barcelona aplegarà els 38 millors restaurants, bars i pastisseries de la ciutat, que s’instal·laran a la rambla de Santa Mònica del 2 al 6 de juny. Entre l’oferta gastronòmica que es podrà degustar –cada tast tindrà un preu popular de cinc euros i els vins i caves costaran entre tres i quatre euros–, hi haurà les creacions dels restaurants Amar Barcelona, dels xefs Rafa Zafra i Gonzalo Hernández; Chickoa, de Paco Pérez, un dels millors xefs del país, amb cinc estrelles Michelin (tres pel Miramar de Llançà, una pel restaurant Enoteca de l’hotel Arts i dues pel Restaurante Cinco - Hotel Das Sue de Berlín), i Gaig Barcelona, de Carles Gaig. Pel que fa a pastisseria, s’hi podran degustar creacions d’Albert Roca, Christian Escribà i Oriol Balaguer, entre d’altres.
El tast tornarà al seu format original, amb illes de degustació i patrocinadors que se situaran en casetes al final de la Rambla, on hi haurà taules per poder menjar. Com ja és habitual en els millors festivals gastronòmics, aquí també hi haurà un showcooking, un espai on xefs reconeguts cuinaran plats que després es podran degustar. També hi haurà un Celler del Tast, indispensable per poder maridar els platets amb vins i caves. Entre els restaurants de cuina tradicional que hi participen, cal destacar l’Amaya, de la família Torralba, que enguany fa 81 anys, un dels més entranyables de la Rambla; el Babula Bar 1937, de Pol Bigorra; la Fonda España, i el Bar Alegria, de Tomás Abellán. Hi haurà tallers i concerts i cuiners convidats d’Astúries i Castella-la Manxa.