Societat

1,6 milions de coques per a la nit del 23

La coca amb més èxit és la de brioix amb fruites i pinyons, seguida de la de llardons de full i la de pinyons amb crema

Els gremis de pastisseria de Catalunya preveuen que durant la revetlla de Sant Joan del pròxim 23 de juny es vendran 1,6 milions de coques, fet que suposa "un lleuger augment" respecte l'any anterior, segons ha informat aquesta associació.

Entre els diferents tipus de coques característiques, els gremis de pastisseria han assegurat que la que tindrà més èxit entre els consumidors serà la coca de brioix amb fruites i pinyons, seguida de la coca de llardons de full i la de pinyons farcida de crema.

El president dels gremis catalans, Joan Turull, ha assegurat que, degut "a la gran tradició d'aquesta festa, que normalment es fa en grups de família o amics, és molt habitual trobar a cada taula moltes coques diferents".

Els gremis han assegurat que els preus tindran un petit augment respecte l'any passat, i han calculat que una família de quatre persones es gastarà de 16 a 30 euros aproximadament en la compra de les coques de Sant Joan.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.