Premis per alumnes de cicles formatius d’Olot
Projectes d’estudiants de l’Institut La Garrotxa han estat guardonats amb els premis Impuls FP
Dos projectes d’alumnes de cicles formatius de l’institut la Garrotxa, d’Olot, han estat guardonats als premis Impuls FP. El primer premi de la categoria d’Innovació ha estat per a Mariama Trawally i Hussam Chaoui del Cicle d’Elaboració de Productes Alimentaris, amb el treball El fajol i les farinetes de fajol. Aquest projecte d’innovació -han explicat al centre d’ensenyament- persegueix donar més usos gastronòmics i culinaris a un pseudocereal tan arrelat a l’agricultura i a la cuina de la Garrotxa. En el treball es mostra el desenvolupament de dues varietats de torró amb farinetes de fajol, xocolata i fruits secs.
En la categoria d’Emprenedoria de grau mitjà, l’alumne del cicle de producció Agropecuària Pol Feliu Parals, d’ Ullastret, va obtingut un accèssit pel projecte Recuits Nuri. El treball es basa en la creació d’una explotació ramadera de 400 cabres murciano-granadines en règim semi extensiu per la producció de llet. La llet de les cabres es transformarà en formatges i altres derivats lactis a l’obrador familiar. Una part dels recuits es destinarà a elaborar xuixos d’autor en una famosa pastisseria de Torroella de Montgrí.