Societat

L'Audiència de València ordena l'ingrés a presó de l'anestesista Juan Maeso

La secció segona del tribunal recorda que Maeso va demanar que se li tornés el passaport "per poder sortir de l'Estat

L'anestesista Juan Maeso, condemnat a 1.933 anys de presó per encomanar l'hepatitis C a 275 pacients a València, haurà d'ingressar a presó "provisional, comunicada i sense fiança", segons ho ha comunicat la secció segona de l'Audiència de València.

El Tribunal admet així la petició feta pel ministeri Fiscal en una vista celebrada el 4 de juny perquè el facultatiu ingressés a la presó per evitar la seva fuga mentre el Tribunal Suprem resol els recursos de cassació anunciats.

La sala atorga 72 hores de termini des de la notificació personal al condemnat perquè es personi voluntàriament a la presó. De no ser així, remarca el comunicat, s'enviarà la policia judicial al seu domicili.

En el text, la sala assegura que té "prou motius per creure responsable criminalment dels 275 delictes de lesions i 4 delictes d'homicidi imprudent al condemnat" i creu que ha de tenir-se en compte que el facultatiu es troba en una situació "familiar, laboral i econòmicament de dubtós arrelament".

A més, assenyala que exerceix una activitat professional "atractiva per establir vincles amb l'exterior" i recorda que Maeso va demanar que se li tornés el passaport "per poder sortir de l'Estat i fins i tot per poder fer el seu treball en un país africà, amb el qual no consta que existeixi un conveni d'extradició".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.