Societat

Signen el Pacte de l'Habitatge malgrat l'oposició de CiU i PP

Segons les previsions hi haurà un creixement de 40.000 llars anuals

El Pacte Nacional per l'Habitatge s'ha signat avui al Palau de la Generalitat després de mesos de negociacions, malgrat que CiU i PP s'han desmarcat de l'acord perquè encara no s'ha desenvolupat la llei de l'habitatge en el Parlament i per la seva oposició al lloguer forçós de pisos buits.

El document vol ser un full de ruta de la concertació públicoprivada en els pròxims 10 anys, període en què segons les previsions hi haurà un creixement de 40.000 llars anuals.

Joves i ajudes
El Pacte preveu millorar l'accés a l'habitatge, sobretot als joves, mitjançant la mobilització de sòl per a 250.000 habitatges de protecció oficial i la construcció de 160.000 pisos per a joves que es vulguin emancipar.

També preveu posar al mercat 62.000 habitatges de parc desocupat i augmentar les ajudes directes fins a 140.000 famílies per al pagament del lloguer i la rehabilitació o la compra del primer habitatge.

El Pacte té el suport de sindicats, entitats veïnals i empresarials, però existeixen col·lectius que consideren que afavoreix l'especulació i la corrupció. És el cas de V de Vivienda, que dissabte passat es va concentrar a la plaça Sant Jaume de Barcelona amb la consigna "Amb aquesta llei i aquest pacte, No tindrem casa en la nostra puta vida". En concret, V de Vivienda critica que amb el Pacte els pisos de protecció oficial passin al mercat lliure en 30 anys i que els promotors puguin vendre el 30% dels habitatges protegits que construeixin.

En contra
CiU i PPC han informat que portaran la Llei del Dret a l'Habitatge al Consell Consultiu, encara que CiU s'afegiria al Pacte si es retira de l'esmentada llei el lloguer forçós.

Segons Puig, CiU ha pres aquesta decisió "per coherència", malgrat que ha lamentat no poder subscriure un pacte que "sentim com a molt nostre".

Així mateix, Puig ha criticat la "radicalització d'ICV", que ha portat el PSC, segons el seu parer, a "perdre la centralitat política" i, en aquest sentit, ha qualificat el president català, José Montilla, d'"ostatge de la radicalitat ideològica d'ICV".

El PPC ha qüestionat la viabilitat del Pacte i ha lamentat, en aquest sentit, que estigui ple de mesures "utòpiques".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.