Societat

La noia russa agredida al calabós estava emmanillada

Elena P., la noia russa de 23 anys agredida a la comissaria de les Corts per una agent dels Mossos d’Esquadra –que ha estat apartada del servei per la direcció del cos policial– estava emmanillada quan va rebre la bufetada. Aquesta circumstància ha quedat enregistrada amb tota nitidesa en les imatges de vídeo gravades pel departament d’afers interns dels Mossos d’Esquadra amb una càmera secreta, unes imatges que dimarts van ser visionades al jutjat d’instrucció número 29 de Barcelona, que investiga els fets.

Elena P. afirma que quan va sortir de comissaria tenia fins a 38 hematomes al cos i que aquestes lesions eren degudes a les agressions a què va ser sotmesa després de rebre la bufetada, quan ja era tancada a la cel·la. En les imatges només apareixen dues agents, però la jove assegura que va ser agredida per un nombre d’entre tres i quatre agents.

El vídeo enregistrat a la sala on es fan els escorcolls als detinguts que arriben a comissaria abans de passar-los al calabós té uns quatre minuts de durada. En les primeres imatges apareix la detinguda amb dues agents que apliquen el protocol de detinguts. Li retiren la jaqueta, la despullen de totes les joies i li fan treure els sostenidors, perquè es considera que és una peça de vestir que pot ser utilitzada per autolesionar-se.

En un primer moment la noia no està emmanillada, després la lliguen amb les mans al davant i al final la posen de cara a la paret per emmanillar-la per l’esquena. Aleshores l’estiren a terra per treure-li les botes i abaixar-li els pantalons per acabar de completar l’escorcoll.

Tot seguit una de les policies surt de la sala i la noia s’aixeca. Quan l’agent torna a entrar, s’encara amb la detinguda i s’estableix una breu conversa en què s’intueix una actitud desafiadora per les dues parts, fins que la dona policia pega amb la mà dreta una bufetada a la noia, que continua emmanillada, i després la fa caure a terra agafant-la pel cap i estirant-li els cabells. Un cop a terra, tres agents lliguen la jove a l’alçada dels genolls i després la treuen de la sala.

Els sindicats policials que han vist les imatges dels dos casos denunciats fa poc per la conselleria van defensar amb vehemència els quatre agents acusats d’apallissar un detingut i van passar de puntetes en el cas de la bufetada a la jove.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.