Medi ambient

Reclamen l’aturada dels projectes d’ampliació del Port de Barcelona

Les Plataformes Zeroport i SOS Baix Llobregat i Hospitalet demanen un pla de decreixement que s’adapti a la realitat mediambiental

Les Plataformes Zeroport i SOS Baix Llobregat i Hospitalet reclamen a les administracions que aturin els projectes de creixement i expansió del Port de Barcelona que estan en marxa. En concret, s’adrecen a l’Estat, la Generalitat i els Ajuntaments de Barcelona i el Prat de Llobregat per denunciar que les propostes “ometen sistemàticament” tant la crisi ambiental global com els efectes de la contaminació a l’àrea metropolitana. Afirmen que la darrera ampliació del port, planificada al Pla Delta, va suposar una pèrdua de més de 300 hectàrees d’espai agrícola i natural per donar pas a una zona logística. Afegeixen que el port barceloní és el cinquè en emissions de gasos amb efecte hivernacle i asseguren que aporta entre un 9 i un 15% de la contaminació per partícules de Barcelona.

En aquest sentit, demanen que s’implementi un pla de decreixement del trànsit marítim per poder aconseguir la reducció de gasos. A més, reclamen l’aturada del Pla Director Urbanístic de la terminal logística intermodal del Port de Barcelona, així com la renaturalització de la llera del Llobregat .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia